Categories:

Afgelopen woensdag heeft de PvdA het standpunt dat bouwen in de Zwetpolder (Zoeterwoude) ten behoeve van de nieuwe wijk Zwethof een grote vergissing is nogmaals geuit. De argumentatie van de gemeente Zoeterwoude over waarom ze dit stuk groen zouden willen opofferen rammelde aan alle kanten. Zo werd er gesteld dat het nodig is om de uitbreiding van Swetterhage mogelijk te maken. Swetterhage, een instelling voor geestelijk gehandicapten, voldoet niet meer aan de eisen van het ministerie en moet daarom al hun gebouwen platgooien en herbouwen. Daarbij zouden ze meteen graag de integratie van een deel van hun cliënten in een gewone woonwijk regelen. De ideologie van integratie is an sich veel voor te zeggen, maar daarbij staat wel dat de aantal uren zorg omhoog zou moeten. Zolang die uren niet geboden kunnen worden moeten we de integratie niet doen. De cliënten zijn dan veel beter af op het terrein van de instelling waar zij de veiligheid, geborgenheid en vertrouwdheid hebben.

Dit en dat er op geen enkele manier gekeken is naar alternatieven, dubbel grondgebruik op het instellingsterrein (bijvoorbeeld door parkeren ondergronds te brengen) biedt voor ons geen vertrouwen dat deze opoffering van 9 ha groen de juiste beslissing is.

De meerderheid in de commissie was het met ons eens. Iedereen zei; Zoeterwoude moet geen rekening houden met een contourverlegging. Wij zeggen nee. Alleen het CDA hield nog een paar slagen om te arm en wilden liever geen harde uitspraken doen. Dat vond ik dan wel weer slap.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com