Categories:

Arme Nura.

Al een paar dagen is ze ziek. Het begon vrijdag met 39,4 graden koorts en één keer overgeven en diaree. Zaterdag was de koorts weg en hoopten wij dat ze weer zou opknappen. Niets bleek minder waar. Zondagnacht hield ze niets binnen. Geen avondeten, geen slokjes water, geen borstvoeding. En daarbij had ze ook over haar hele lichaam een soort rode uitslag. Toen het maandag nog niet verbeterde en ze alles, zelfs slokjes water, bleef uitspugen zijn we naar de huisarts gegaan met haar. Die vertelde ons dat ze waarschijnlijk een maag-darm-infectie heeft (oftewel: buikgriep) en dat de rode uitslag een normale reactie is bij kleine kinderen na hoge koorts en dat we ons (nog) geen zorgen hoefden te maken.

Kleine slokjes water of sap blijven geven en verdunde borstvoeding, was het advies. Mocht ze na de kerstdagen niet aan de beterende hand zijn, dan moesten we terugkomen. Vandaag, kerstochtend, was het weer raak. De nacht was zonder overgeven verlopen, maar vanochtend toen ze bij ons in bed lag te slapen moest ze toch weer overgeven. En daarna nog twee keer. Nu ligt ze weer te slapen…

We hadden onze kerstdagen gedacht anders te besteden dan thuis met een ziek klein meisje, maar nu ze zo ziek is zou ik niets anders willen doen dan er zijn voor mijn lieve dochtertje, die nu ineens weer zo’n klein hulpeloos meisje is die duidelijk haar papa en mama nodig heeft. Zo zelfstandig als ze anders altijd is, zo aanhankelijk en hulpeloos is ze nu. Toch geeft ze heel duidelijk aan wat ze wil en niet wil en, heeft ze heel af en toe nog wel wat praatjes. Zo zegt ze na het spugen heel vastberaden: “Jah!” en als je vraagt of ze nog meer moet spugen zegt ze “Neh” (niet dat dat iets zegt over of er daadwerkelijk nog meer komt, maar toch).

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com