Categories:

Wij doen aan internet bankieren. Dat is handig en overzichtelijk. Op de pagina van de Postbank stond er een artikeltje over hun Easy Blue rekening. Deze heb ik ook ooit nog gehad, geopend toen ik een jaar of 10 was. Tegenwoordig is dat een en/of rekening geworden van mij en Hotze.

Maar goed, daar gaat het niet om. Wat mij opviel in dat artikeltje was dat er stond “kinderen hebben graag de beschikking over geld om af en toe zelf iets te kunnen kopen. Zakgeld dus (en bel- en kleedgeld natuurlijk).” Dat laatste stukje; daar keek ik van op. Kleedgeld bestond inderdaad in mijn tijd ook. Dat kreeg ik pas toen ik in de derde of vierde klas van de middelbare school zat, maar ik heb het ook gehad. Maar BELGELD? Ik kan me zo indenken dat al die kinderen tegenwoordig een mobieltje hebben en dat het voor ouders ook best handig is en een veiliger gevoel geeft als je kinderen je kunnen bereiken als er iets is. Maar BELGELD? Dat vind ik toch wat overdreven.

Nura krijgt geen zakgeld, kleedgeld of belgeld. Maar vanaf wanneer gaat ze er naar talen? En hoeveel krijgt ze dan? Ik heb geen flauw benul, want ik merk nu heel sterk: ik loop achter! Ik kreeg toen ik 10 was 1 gulden per week of misschien wel 2 kwartjes (weet de precieze bedragen niet eens meer). Zucht… omrekenen naar de euro heeft vast weinig zin. Ga tegen de tijd dat Nura er om vraagt wel even het NIBUD raadplegen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com