Bijna twee jaar geleden. Tis 14 april 2010 zo rond 21.00u. Ik heb al een paar uur weeën. Morgen is mijn uitgerekende datum. De verloskundige zegt dat de baby dat wellicht niet gaat halen als we nu de vliezen breken en ik daarna lekker in het warme bevallingsbad ga zitten. Ze toucheert en haar gezicht betrekt. Change of plans: we gaan het ziekenhuis bellen want de baby zal zo niet geboren kunnen worden. Hij ligt met zijn neus in de uitgang. Als hij niet draait wordt het een keizersnede.

Teleurstelling! Ik had zo graag sereen thuis willen bevallen. In het warme water in bad. Met mijn twee kinderen slapend boven, maar meteen bij het wakker worden hun broertje kunnen zien. Ik vloek binnensmond. Naar het ziekenhuis. De hele nacht in het ziekenhuis google ik, al weeën opvangend naar methodes om een al ingedaalde baby alsnog te laten draaien. Na uren van weeën wegzuchten en dan snel weer met mijn iPhone door zoeken blijkt in de ochtend dat de baby niet verder gedraaid is. De OK wordt klaargezet. Zo gauw de anesthesist in huis is komt de gyneacoloog langs. Ik smeek hem om alles te doen om een keizersnede te voorkomen. Ik wil pertinent 100% van mijn kraamweek kunnen genieten en niet aan bed gebonden zijn door een buikwond. Ik wil pertinent een volgende bevalling, die er zeker nog gaat komen, op herhaling met mijn bevalbad. Ik eis dat de gyneacoloog de baby gaat draaien zodat een keizersnede kan worden voorkomen. Die spoed-ks kan altijd nog als het draaien mislukt.

De gyneacoloog doet wat ik van hem verlang. Hij duwt de baby uit de ingedaalde positie. Terug de baarmoeder in. De baby wordt geholpen om met zijn kin op zijn borst opnieuw in te dalen. Ik sta helse pijnen uit omdat er geen verdoving gegeven is. Daarna is er stilte. Geen weeën. Bijkomen van de pijn. En heel stil blijven liggen zodat de baby niet opnieuw draait. Na 30 minuten komen de weeën terug en lanceer ik Taegan. Mijn baby is geboren en hij is geweldig. En ik kan, zonder buikwond, gaan genieten van hem en mijn mooie gezin. En die serene bevalling thuis, in bad, die komt de volgende keer wel…

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com