Categories:

Gisteren was er een tv programma op BNN dat ging over de vrouw en moederschap. Hotze vertelde me erover en dus heb ik de uitzending vandaag even teruggekeken. Katje (Schuurman) en Sophie (Hilbrand) hadden in hun talkshow Yvon Jaspers en Femke Halsema te gast. De beide presentatrices hadden duidelijk geen idee wat er allemaal bij komt kijken en ze snapten duidelijk niet wáárom iemand voor kinderen zou kiezen als je kijkt naar wat je er allemaal voor moet inleveren.

Maar goed, ik was uitgekeken en Hotze had een stevige mening over de instelling van Katja en Sophie en was het helemaal eens met Yvon Jaspers die aangaf dat het heel normaal was dat de man 50% van de zorg op zich neemt (en meer uitspraken). Toch kwam er een opmerking uit zijn mond waar ik over viel: “Vrouwen doen pas de laatste 100 jaar een beetje mee na een miljoen jaar niet. We kunnen toch niet verwachten dat alles in eens goed geregeld en gelijk zou zijn?”

EXCUSE ME? Wij doen pas 100 jaar een beetje mee? Volgens mij draait de wereld al een miljoen jaar OOK op vrouwen. Alleen tot 100 jaar geleden waren die twee delen van de maatschappij strikt gescheiden. Mannen en vrouwen deden beiden belangrijke zaken en pas sinds 100 jaar zijn die twee delen gaan mengen. De man treedt binnen in de wereld van de vrouw en krijgt een mening over de inrichting van het huis, de opvoeding van de kinderen en wat er op tafel staat. De vrouw treedt binnen in de wereld van de man en wil zelf ook wel eens buitenshuis een carriere opbouwen, een eigen auto rijden en invloed uitoefenen.

We zijn daar nu 100 jaar mee bezig en ik denk dat we goede stappen in de juiste richting gaan. Ik ben wel van mening dat het totaal geen schande is om ervoor te kiezen om in 1 van de twee werelden te blijven (zowel man als vrouw) als het maar wel een keuze van twee partners is ipv dat een van de partners ‘gedwongen’ wordt buitenshuis te werken terwijl hij/zij graag wat meer zou zorgen of andersom.

De aflevering van Katja en Sophie is hier te zien.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com