Dat was leerzaam! Vorig jaar kochten wij, samen met onze buren, een reddingssloep. Een geweldig mooi ding waar we heel veel plezier aan zouden gaan beleven. Omdat we er ook wel brood in zagen om het ding te verhuren, richtten we ook meteen een bedrijf op waarin we de sloep onderbrachten: Rederij Oosterhaven.

Heel vorige zomer waren we druk bezig met leren varen en vooral leren om te gaan met de lage bruggen over de diepenring. Deze winter stond de boot in opslag, kreeg de motor een grote beurt en zochten we uit wat er nodig is om de boot te verzwaren zodat hij dieper in het water komt te liggen. Toen we begin maart een aanvraag kregen voor verhuur kwam dat eigenlijk te vroeg: pas 1 april mag onze boot weer in de Oosterhaven liggen volgens de borrelbootvergunning. Met wat haast-en-vliegwerk lukte het alsnog om de boot tijdig schoon, werkend en in de antifouling te water te laten gaan.

En toen kreeg ik een appje: “Er staat hier een groep jongens die vragen of ze niet al om 12.00 kunnen gaan varen”. De afspraak stond om 13.30. < Nee, dat kan dus niet. Ik ben niet thuis nog >

Om 13.30 lag de boot er helemaal klaar voor. Met hapjes en drankjes aan boord. De groep kwam aan met twee lege kratten bier en heel veel treetjes met shotjes. Ugh. Maar, ze waren gezellig, dus ach.

Aan boord werd er doorgedronken. En ik moest regelmatig een plaspauze inlassen. Dat kan op zich prima, bijvoorbeeld even bij de Lage der Aa waar je gemakkelijk kan aanleggen bij de openbare toilet. En bij Reitdiephaven. Maar aan de Noordelijke kant van de diepenring is dat een ander verhaal. En na 2,5 uur varen en iets teveel biertjes voor sommige opvarenden zit je dan met een probleem.

Een leerzame middag, laten we maar stellen. Wellicht moeten we een voorwaarde stellen dat mensen alleen compleet nuchter de boot mogen betreden… Is wel een redelijke voorwaarde toch?

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com