Categories:

Gisteren voelde voor mij als een heerlijk begin van een goed jaar. Het weer was geweldig, ik haalde mijn theorieexamen en ik ging bezig met de nieuwe uitdaging voor de komende 4 jaar: mijn Statenlidmaatschap. 

Ik werd in de middag op het provinciehuis verwacht, want er moest wel wat geregeld worden voor mijn toetreding tot de Staten van Zuid-Holland. Dus moest ik eerst langs bij het “stembureau.” Hier moest ik mijn benoeming aanvaarden (‘ja, graag’), mijn openbare betrekkingen doorgeven (geen) en bewijzen dat ik niet uitgesloten was van kiesrecht (gelukt!). Ook kreeg ik te horen hoeveel voorkeurstemmen er op mij waren uitgebracht: 2364 stemmen op mijn persoontje! Wow, wat een hoop! Ik ga nu heel hard nadenken wie er allemaal op mij gestemd zouden kunnen hebben. Ik kan me er een paar bedenken (Hotze, mijn broer, Staatssecretaris Frank Heemskerk, een paar vrienden, mijn rij-instructeur) maar daar blijft het ook bij. Een hoop stemmen zullen wel op mij zijn uitgebracht omdat ik de eerste Haagse kandidaat was. Dat was ook goed te zien: in de kieskring Haaglanden had ik meer dan de helft van mijn stemmen gehaald. Maar goed, ik ben stiekem toch wel een beetje trots op zo’n groot aantal mensen die toch maar even op mijn naamknopje gedrukt hebben op 7 maart! Heel gaaf en heel erg bedankt!

De rest van de middag hebben Iris Meerts en ik (en Nura, want die was ook mee) doorgebracht met het regelen van administratieve zaken rondom de benoeming, toegangspasjes, de laptop en printer ophalen, foto’s laten maken en ons laten rondleiden door het provinciehuis. Toen we daarmee klaar waren zijn we naar de binnenstad gewandeld en hebben we nog even heerlijk kunnen genieten van het geweldige lenteweer!

Tags:

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com