Categories:

We zijn aangekomen in Cuba. Na een vertraging op Schiphol, waardoor we net een enorme rottijd hadden om te vliegen, en daarna een dus wat vermoeiende vlucht (Nura heeft overigens toch nog wel 5 uur geslapen, na een rondje hard geschreeuwd te hebben), kwamen we in Havanna aan. Meteen naar ons hotel en slapen!

De volgende dag zijn we doorgegaan naar Playas del Estes om een beetje zee te zien. Dat beviel! Een mooi 3 kamer appartement, waarbij Nura dus een eigen kamertje had om te slapen was veelbelovend! Helaas… Nura had andere plannen. Het baby Deryan bedje (een soort tentje) beviel haar totaal niet en dus werd er niet geslapen. Uiteindelijk zijn we dus maar gaan slapen door twee bedden tegen elkaar te schuiven, lakens vast in te stoppen over de spleet en met z¨n drieen samen slapen. Dit ging redelijk alhoewel echt slapen niet ging, voor ons. De volgende dag dus terug naar Havanna op zoek naar een reisbedje. Na een paar uur zoeken en vragen bij het hotel waar we hadden geslapen de nacht ervoor slaagden we erin een bedje te bemachtigen. We betaalden er twee keer zoveel voor als voor het bedje dat we thuis hebben staan (25 euro bij de Gamma) maar we hebben daarmee wel nachtrust gekocht: die avond sliep Nura prima!

De volgende dag uitgerust op! Nura had zelfs 7 uur aan een stuk geslapen (van 20.00 tot 3.00). Geweldig. Vanaf die dag begon de relaxte vakantie voor mij pas. Als we het bedje niet gevonden hadden dan was ik op het eerste het beste vliegtuig terug gestapt! Ik was doodop. Vakantie met kinderen is leuk, absoluut, maar er zijn wel randvoorwaarden.

Maar goed, nu zitten we in het echte Cuba. Het strand is ver achter ons. We hebben een auto gehuurd en zijn naar Matanzas gereden. Hier komen niet veel toeristen en dus zien we meer van het echte Cuba. Leuk! We moesten eerst wel nog even een autogarage vinden, want de kinderwagen had een lekke band. Aan bijna alles hadden we gedacht, behalve een plaksetje. De band was overigens zo geplakt en de 20 pesos (60 eurocent) die we de man gaven voor het maken waren het absoluut waard (hoewel we geloof ik veel te veel betaalden, maar ach).

De casa particulaire waar we nu zitten is subliem. Een heerlijk zonterras (niet dat we in de zon zitten met deze hitte), een paar lieve meisjes die Nura willen vermaken, een geweldige mama die vanavond gaat koken en een garage waar we vannacht de auto veilig kunnen zetten. Wij zijn erg verwend en hopen dat elke casas er zo uitziet. Dat belooft dan nog wat voor de komende twee weken waarin we ver buiten de Havanna-invloedsfeer (en prijzen) zitten.

Tot zover, een socialistische groet (hahaha, heb ik altijd al eens willen doen. Heb hier nog niemand gezegd dat ik politicus ben voor the ¨Socialistic Labour Party in The Netherlands¨. Ben benieuwd naar de reactie, maar twijfel of ik mijn mond open moet doen. Alhoewel… misschien word ik meteen uitgenodigd om te gaan lunchen met Fidel of Raul Castro… dat lijkt me dan weer geweldig!)

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com