Categories:

Gisterenavond reünie gehad van mijn eindexamenklas. Dan sta je met z’n allen even stil en kijk je terug in de afgelopen jaren. Wat is er eigenlijk veranderd?

Zo op het eerste gezicht zien de meesten er nog precies hetzelfde uit zoals ze in mijn herinnering zitten, 5 jaar ouder natuurlijk, maar niet wezenlijk anders. Maar wat niet aan de buitenkant zichtbaar is, is dat iedereen na het eindexamen iets van zijn leven is gaan maken. Niemand is ermee klaar, maar bij sommigen lijkt het harder te gaan dan bij anderen. Heel grappig om te zien dat er al mensen afgestudeerd zijn terwijl ik nog 2 jaar moet. Daar tegenover staat dat ik al 2 jaar gewerkt heb en nu huisje-boompje-beestje heb terwijl zij nog in hun studentenkamer wonen. Het gene waar niemand 5 jaar geleden bij stil heeft gestaan, ik niet uitgezonderd, was dat het wel eens mogelijk zou zijn dat er mensen getrouwd en kinderen zouden hebben… En toch was dat het meest opvallend van de avond. Maar liefst 3 oud-klasgenoten liepen met een dikke buik rond (waarvan ik slechts een was).

Zo kan er in 5 jaar tijd veel veranderen. Toch, leek het gisteren een klein beetje of we terug in de tijd gingen. Met de hele groep op het terras kletsen over van alles, is net als vroeger. Voor één avondje weer net 18? Misschien, maar wel met 5 jaar meer levenservaring en nog lang niet uitgeleefd en geleerd. In 2011 zien we elkaar waarschijnlijk weer op datzelfde terras. Waar zouden we dan staan in onze levens?

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com