Categories:

Vanochtend zijn alle stemgerechtigde Statenleden naar de stembus gegaan. Om klokslag 10.00 opende Dhr. Franssen de vergadering. Om de beurt werden de Statenleden naar de voorzitter geroepen om hun stembiljet op te halen. Als tweede was ik aan de beurt. Ik heb gestemd op de nummer 1 van de Partij van de Arbeid: Han Noten. Op dit radiofragment op Radio 1 hoor je hoe de voorzitter mijn naam omroept én hoe ik als allereerste mijn stembiljet in de stembus laat vallen! De mooie ‘kloink’ is mijn stembiljet!

Het CDA stemde verrassend. Negen van de dertien leden bracht een voorkeurstem uit op de ogenschijnlijk onverkiesbare Hans Klein Breteler uit Wateringen (stond op plaats 30). Dit is een bekende van veel Zuid-Hollandse Statenleden omdat hij jaren lang fractievoorzitter is geweest van de CDA fractie in de Staten.

Maar toch het meest opmerkelijke rondom de verkiezing van de Eerste Kamer was het nieuws over de ongeldig verklaarde stem van een Groenlinks Statenlid in Noord-Holland. Een nog onbekend Statenlid van Groenlinks heeft in plaats van 1 hokje rood te kleuren maar liefst 7 hokjes rood ingekleurd. En daarmee is de stem ongeldig. Dit betekent uitslagtechnisch dat Groenlinks een zetel minder krijgt dan verwacht op basis van de Provinciale Verkiezingsuitslag en de SP een zetel meer. Het is bijna te knullig om een domme fout te zijn. Het gonst dus ook van de geruchten dat het opzettelijk is gegaan. Het desbetreffende Statenlid ontkent tot nu toe (namelijk alle Groenlinks Statenleden ontkennen. Het moet er toch één van hen zijn geweest).

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com