Categories:

Wij zitten ondertussen in Krabi. Na meer dan een week op Koh Tao te hebben gezeten zijn we maandag met de boot naar Surat Thani gereisd. Dit is een plaats waar practisch geen toeristen komen. Dat betekent dus geen ‘continental breakfast’ op de menukaarten en nergens het gebruik van onze alfabet. We zijn hier 1 nachtje geweest om de volgende dag een bus te pakken naar de westkust, naar Krabi dus.

Deze kant van Thailand heeft te maken gehad met de tsunami. Omdat Krabi nog een landtong voor zich heeft liggen (ten opzichte van het episch centrum) is er hier niet zo zeer sprake geweest van enorme nood. Dat geldt niet voor de omgeving van Phuket (zo’n 200 km van hier) en Koh Phi Phi. De mensen vertelde ons dat daar nog steeds grote stukken van de stranden verwoest zijn en onopgebouwd. Gisteren zagen we op een Amerikaanse Asiatische zender hier een reportage over hoe er nog steeds grote groepen mensen, 90 % van de getroffenen in Atjeh, zonder de eerste levensbehoefte zitten. Geen sanitair en geen schoon water. De overheid laat hen niet weer terugkeren naar de kust om weer een bestaan op te bouwen uit ‘veiligheidsoverwegingen.’ De VN zegt in een rapport dat ze dat doen om de kust te kunnen verkopen aan buitenlandse investeerders die er resort op willen zetten. Schandalig.

Hoewel Thailand een land is dat vrij ontwikkeld is, mensen hebben hier niet veel maar ze hebben absoluut geen honger, zijn er toch een hoop misstanden hier. Voornamelijk door westerlingen, moet ik zeggen. Op Koh Tao hebben we meerdere keren groepjes mannen, Duitsers, Italianen, gezien die hier met een nauwelijks engels sprekende Thaise rondliepen en hen behandelden als speeltjes. De lokale mensen legden ons uit dat er vaak meisjes voor een paar weken meegenomen worden vanuit Bangkok. Deze mannen vliegen in vanuit Europa, halen in Bangkok een leuk meisje en reizen dan af naar het zuiden. Deze meisjes verdienen in die tijd natuurlijk goed voor hun familie, ik snap de positie waar zij in zitten. Ik word er behoorlijk triest van en misselijk om te bedenken dat er mannen zijn die dat doen. Deze meisjes hebben vaak geen enkele keus… Dat is een hele andere kant van dit land, waar je ook mee geconfronteerd wordt.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com