Categories:

De stemmen zijn geteld en het verlies is best nog pittig. Tien zetels zijn er beschikbaar voor onze fractie. Daar zijn we heel blij mee, maar we hadden er natuurlijk meer willen hebben. Het zat er niet in.

Het verlies was in sommige gemeentes wel 1/3 van het aantal ten opzichte van 2003 en dat is veel. Heel veel. In Den Haag was het verlies minder groot. Van 27% van de stemmen in 2003 naar 21% van de stemmen vanavond. Het vele campagnewerk wat onze afdeling en al die vrijwilligers hebben gedaan is dus niet voor niets geweest. Gelukkig maar!

We weten nog niet zo heel veel over wie er van onze lijst precies in de Staten gekozen zijn, want over evt. voorkeurstemmen is nog niets bekend. Dat horen we op z’n vroegst morgen, uiterlijk maandag. Voor Iris, die op plaats 10 staat is het dus misschien nog een weekendje spannend. Maar wij hopen dat wij weer plaats zullen nemen in het college van Gedeputeerde Staten waardoor Martin Huls uit de fractie gaat en de volgende op de lijst toetreedt tot de fractie. Ik hoop dat Iris er sowieso nu al bij zit. Zij heeft mijn voorkeurstem gekregen (ik stem namelijk niet op mijzelf).

De (voorlopige) zetelverdeling is alsvolgt:

CDA -> 13 zetels
VVD -> 12 zetels
PvdA -> 10 zetels
SP -> 8 zetels
CU -> 4 zetels
Groenlinks -> 3 zetels
SGP -> 2 zetels
D66 -> 1 zetel
PvdDieren -> 1 zetel
Leefbaar ZH -> 1 zetel

Daar gaan we het dus de komende vier jaar mee doen. Ik ben benieuwd naar mijn collega Statenleden van de andere partijen en benieuwd naar de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Dat begint morgen allemaal. Nu tijd om naar bed te gaan.

Nog iets anders: PSV speelde vanavond gelijk tegen Arsenal (1-1) en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales van Champions League! Daar ben ik blij mee!

Tags:

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com