Van de zomer kreeg ik via twitter een berichtje van Simone. We ‘kennen’ elkaar via twitter, hebben wel eens afgesproken, hebben kinderen in vergelijkbare leeftijden. Ze wilde met me koffiedrinken. Goed idee leek me, en gezien ze met haar werk druk bezig was met de organisatie van #TEDxDelft had ik al een vermoeden wat ze me wellicht wilde gaan vragen.

En dus, toen we afgelopen augustus met elkaar zaten te lunchen (waarom koffie als buiten de deur lunchen zoveel lekkerder is dan koffie), kwam haar vraag niet helemaal als een verrassing: “Zou je willen overwegen om je verhaal te vertellen op #TEDxDelft?” Over het antwoord had ik ook al nagedacht: “ABSOLUUT” “Als ik een beetje een verhaal in elkaar gepuzzeld kan krijgen lijkt me dat zeker leuk”.

Na nog een gesprek met haar collega Rob Speekenbrink waarbij we aftastten of die puzzel daadwerkelijk te leggen was en of #TEDxDelft en mijn verhaal bij elkaar zouden passen, ging twee weken geleden de kogel door de kerk: Ik zou gaan spreken op 7 november 2011 op #TEDxDelft.

Nu ben ik dus aan het puzzelen. Gelukkig helpt Tedx-voorganger Ragna (bekijk haar beregoede TED-talk) mij met het schuren en overhoop halen van mijn verhaal en heb ik Hotze vertelt dat hij dat niet meer mag. Schijnbaar hoort dat erbij, want Ragna vertelde dat ze exact datzelfde had gedaan bij haar Lief. Momenteel moet er vooral heel erg veel gesneden worden in het verhaal, want ik blijf natuurlijk mezelf en als je er dan een kwartje in gooit, leuter ik zo een uur vol. En dat kan niet. Ik heb 12 minuten. En dus moet er geschaafd, gesneden en gepuzzeld worden. Komt wel goed, vertelt Patrick Petersen me, want ik heb een dijk van een verhaal.

Gelukkig. Pfff…

En voor wie hem niet gelooft, je kan erbij zijn, bij #TEDxDelft, om me te zien falen. Je hoeft alleen maar een uitnodiging weten te bemachtigen. Daarvoor moet je je even registreren.

Tags:

One response

  1. I am designing a mobile platform that supports obesed children between 12-18 years old. It is a smart tool where these children can connect with each other, challenge each other, reach their targets with therapists and gain points for participating. We are going to do a pilot with Het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam with a specialized team of therapists and doctors this fall.

    Next year I would like to be a speaker myself at TEDX, but this year I would be very grateful with an invitation to attend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com