Categories:

Wat lees ik vandaag nou weer: Geert Spieker, de fractievoorzitter van de Stadspartij in Groningen, maakte zijn vertrek dan wel een periode van bezinning bekend in de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag. De reden: hij was het zat dat het (linkse) college telkens een ‘njet’ gaf op zijn initiatieven.

Stiekem moet ik daar wel heel hard om lachen. Ik ken de inhoud van zijn voorstellen niet, maar moet je als coalitiepartij zo af en toe even een voorstelletje steunen om zo de oppositie op haar plek te houden? Blijkbaar, want anders stapt de oppositie op.

Haha, als dat zo was geweest dan had de PvdA een stuk minder te vrezen gehad van de opkomst van de SP. Ik herinner me in de vier jaar dat ik in de Groningse gemeentepolitiek heb meegedraaid maar een enkel SP-voorstel, motie of amendement die het gehaald heeft. Ik denk dat ze op 1 hand te tellen zijn terwijl er honderden door hen zijn aangedragen. Was makkelijk geweest als ze dan allemaal waren opgestapt. Ook mijn voorstellen hebben het vaak genoeg niet gehaald door onvoldoende steun in de raad.

Dat is toch democratie? De meerderheid telt. Als je wil dat je voorstellen het halen zijn er 2 mogelijkheden. 1. je past je voorstel aan zodat het niets meer zegt waardoor niemand ertegen kan zijn of 2. je blijft doen waar je ervoor zit: oppositievoeren. Dus met voorstellen blijven komen en wachten tot er weer verkiezingen zijn en dan in de verkiezingen de andere partijen ermee om hun oren slaan.

Tja, Geert, ik zou niet opstappen. Het is jouw rol om je voorstellen afgewezen te zien. Dat is het nadeel van een (kleine) oppositiefractie te zijn. Ik verwacht niet dat de voorstellen van de VVD het wel halen als ze niet aan optie 1 voldoen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com