Categories:

Ik ben een voorstander van een goed sociaal vangnet, laten we daar duidelijk over zijn… maar als ik dit zie dan begin ook ik te twijfelen aan ons systeem. Blijkbaar zijn er dus bedrijven die diensten aanbieden voor hen die onder de sollicitatieplicht uit willen komen. De verhalen dat mensen solliciteren op functies die ze toch niet zullen krijgen (te hoge functies) daar doe je weinig aan en dat zal vast voorkomen. Maar als overheid kan je neem ik aan wel iets doen aan dit bedrijf

Tags:

6 Responses

 1. En mijn moeder van 58 maar braaf elke dag de krant scannen op advertenties op voor haar geschikte vacatures (ze is blij als er op zaterdag 1 geschikte is), het formulier netjes invullen en alles precies zo doen als het hoort (het zelfs netjes vermelden als ze op gesprek is geweest). Maar niemand die iemand wil die al ‘zo oud’ is. En dan bieden bedrijfjes dit soort diensten aan, belachelijk.

 2. Ik geloof niet dat je goed hebt begrepen wat de service inhoudt. Je krijgt op bestelling 50 voorgedrukte sollicitatiebrieven die je moet ondertekenen, van CV moet voorzien en vervolgens moet versturen. Door die brieven te versturen voldoe je aan je plicht. Lijkt mij niet zoveel mis mee. Op dit moment zijn er minimaal 10000 mensen werkloos in de stad en er zijn ongeveer 2000 vacatures. Moet je eens uitrekenen hoeveel brieven er jaarlijks volstrekt zinloos worden verzonden.
  Enne, uitkeringen bieden mensen een vervangend inkomen en zijn dus een financieel vangnet.

 3. Ik snap wel hoe het werkt. Mensen ontvangen 50 sollicitatiebrieven die gericht zijn aan bedrijven, zonder dat deze bij hun competenties passen en zonder dat ze daadwerkelijk op zoek gaan naar een baan waar ze kans op maken.

  Ik ben voor het bieden van een uitkering aan hen die geen baan kunnen vinden, maar met de voorwaarde dat ze zich ACTIEF inzetten om een passende baan te zoeken. Met deze ‘dienst’ vallen beide voorwaarden weg, want ze zoeken niet actief en al helemaal niet naar een passende baan. Door deze ‘dienst’ wordt luiheid en niet serieus nemen van de sollicitatieplicht gestimuleerd. Dat keur ik af.

 4. Anneke, volgens mij heeft Musetta heel goed door wat de service inhoudt: een simpele manier om aan de sollicitatieplicht te voldoen, zonder dat je een serieuze brief schrijft en dus de kans loopt om ergens aangenomen te worden. Het is een alternatief voor de sollicitatiebrieven die ik ook wel eens gezien heb, die beginnen met “hierbij solliciteer ik omdat het moet”…
  Dat is geen serieus werk zoeken en net als Musetta keur ik dat af. Je moet op z’n minst serieus je best doen om in aanmerking te komen voor één van die vacatures.
  Uitgaande van jouw cijfers heb je toch een kans van één op vijf, lang niet gek…

 5. Hou toch op allemaal! Ik ben een vrouw en zojuist 60 geworden, sinds ruim 3 jaar werkloos geraakt en ik moet minimaal 1 maal per week een sollicitatiebrief schrijven. Dat doe ik braaf, maar wat denk je dat de resultaten zijn? NUL KOMMA NUL. En ik heb een rijke en langdurige ervaring, van een hoog niveau, en een brief en CV die klinken als een klok. Maar ja, de leeftijd! Leeftijdsdiscriminatie mag niet, is zelfs bij de wet verboden, maar je moet maar eens bij de vacaturebanken op internet kijken hoe vaak men deze wet overtreedt. Als ik al een reactie krijg op mijn sollicitatie, is het een standaard briefje. Meestal staat er in dat ik niet aan het profiel voor de functie voldoe, terwijl ik aan alle in de vacature gestelde eisen voldoe. Ik heb zo’n bedrijf nog wel eens opgebeld, om te vragen hoe dat nou precies bedoeld werd, maar dan krijg je een vaag antwoord. Kortom: de overheid kan nu wel persé willen da

 6. Hou toch op allemaal! Ik ben een vrouw en zojuist 60 geworden, sinds ruim 3 jaar werkloos geraakt en ik moet minimaal 1 maal per week een sollicitatiebrief schrijven. Dat doe ik braaf, maar wat denk je dat de resultaten zijn? NUL KOMMA NUL. En ik heb een rijke en langdurige ervaring, van een hoog niveau, en een brief en CV die klinken als een klok. Maar ja, de leeftijd! Leeftijdsdiscriminatie mag niet, is zelfs bij de wet verboden, maar je moet maar eens bij de vacaturebanken op internet kijken hoe vaak men deze wet overtreedt. Als ik al een reactie krijg op mijn sollicitatie, is het een standaard briefje. Vaak staat er in dat ik niet aan het profiel van de functie voldoe, terwijl ik aan alle in de vacature gestelde eisen beantwoord, dat is dus een dooddoener. Ik heb zo’n bedrijf nog wel eens opgebeld, om te vragen hoe dat nou precies bedoeld werd, maar dan krijg je een vaag antwoord. Verder zijn er gewoon veel te weinig vacatures te vinden. Kortom: de overheid kan nu wel persé willen dat ouderen langer doorwerken en blijven solliciteren tot 65 jaar, maar het is volstrekt zinloos en bovendien vernederend. De werkgevers willen gewoon niet. De kans dat je weer een baan vindt is te verwaarlozen zo klein. Ik zou het veel beter vinden als de jongere werkzoekenden voorrang kregen bij het zoeken naar werk, want daar is ook veel werkloosheid. Ik zou me daar, als iemand die al 43 jaar full time aan het arbeidsproces heeft deelgenomen, ook best voor in willen zetten, in plaats van energie te steken in onzinnige verplichtingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com