Categories:

Voor hen die ook zwanger zijn (geweest) komt dit wellicht bekend voor: ik snap mijn lichaam niet zo goed meer, en dat is knap vervelend.

Ik heb het niet over hormoonaanvallen ed, want daar heb ik sinds week 15 van de zwangerschap bijna geen last meer van. Nee ik heb het over gewoon dingen die er gebeuren.

Ik ben bijvoorbeeld verkouden. Normaal gesproken niet zo erg, iedereen is wel eens verkouden. Maar ik ben nu al een week helemaal van de wereld erdoor. Alles zit dicht of loopt door, ik nies, hoest en snuit me suf en ik doe ‘s nachts geen oog dicht door eerder genoemde verschijnselen. Erg vervelend. Normaal gesproken neem je gewoon een stevige hoestdrank, pil of druppel, maar dat mag ik niet door de zwangerschap. Ik ben nu dus aangewezen op stomen, VSM’en en A.Vogel’en… bijzonder irritant, want of het echt helpt betwijfel ik (heel stom, want als je erin gelooft dan heb je kans op het placebo effect en nu krijg ik dat ook niet…).

Maar goed, genoeg geklaagd. Ik hoop dat het snel over gaat. Over twee weekjes gaan Hotze en ik nog een weekje samen weg. Voorlopig de laatste keer met z’n tweetjes. We zitten 6 dagen op Ibiza dus ik hoop op veel zon. Niet dat ik bruin kan worden, moet namelijk oppassen met de zon op mijn opgezwollen buik en in mijn gezicht… naja, bruin worden is ook maar een schoonheidsideaal van de laatste eeuw…

Tags:

3 Responses

  1. Ibiza…. Daar zeg je me zowat!! Denk je er aan dat je bij zwangerschap (door de hormonen) als je in de felle zon gaat, op je gezicht makkelijk een soort gek pigmentmasker kan ontstaan?? Hoe heet het ook alweer? Ik heb het ook gehad en het heeft heel heel lang geduurt voor het weer weg was. Schoonheidsideaal of niet…. je ziet er dan uit als een plaatselijke bosjesman/vrouw! Dus…. minstens factor 30 op je gezicht!!!
    Het heet iets van vlindermasker ofzo, schiet me nu te binnen. Beter plakvlinders op je bolle buik plakken, dan heb je na een dagje zon een buik vol vlinders.

  2. Nee, heet een zwangerschapsmasker. Heb net, toen ik toch bij de apotheek was, een dure zonneblock gekocht van factor 50 (!)…

  3. allemachtig, daar kun je moedervlekken mee bleken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com