Na de gekte van het aquapark had ik op zaterdag veel behoefte aan rust, groen, ruimte en frisse lucht en besloten we om naar het Mezaparks te gaan. Dit grote bos van 10 hectare groot ligt ten Noorden van de stad en heeft naast heel veel bomen ook een dierentuin, twee speeltuinen en een klimpark binnen zijn grenzen. Een prima plek voor ons om ons een dag te vermaken. Nadat de navigatie ons eerst aan de verkeerde kant van het park neerzette kwamen we 10 minuten later aan bij de goede kant van het park en zochten we naar een parkeerplek. Een bordje wees een bewaakt parkeerterrein aan waar nog plek was. Handig en we betalen graag voor parkeerruimte als de auto dan een beetje netjes geparkeerd staat. We zochten hoe we moesten betalen maar zagen nergens waar dat precies moest en we konden ook zo doorrijden. “Vast bij het verlaten van de parkeerplaats dan” dachten wij en liepen naar de enige uitgang van het parkeerterrein toe.

Je moet onze gezichten hebben gezien toen we ons realiseerden dat we midden in de dierentuin terecht kwamen. Zonder enig toegangspoortje en zonder kaartjes te hebben… Toen we links van ons keken zagen we op 100m afstand de daadwerkelijke entree en dat je weldegelijk moest betalen voor toegang tot deze dierentuin. We stonden in dubio. Hoogstwaarschijnlijk hadden we de dierentuin overgeslagen als we er niet in terecht waren gekomen, dus hadden we eigenlijk geen behoefte eraan om met handen en voeten te gaan uitleggen dat we geen kaartjes hadden. We besloten om met Ruan een klein rondje te lopen door de dierentuin zodat ze even de giraffen kon zien en daarna de dierentuin te verlaten en de rest van het park te gaan ontdekken. De dierentuin is overduidelijk aan het vernieuwen. De hokken zijn groter en ruimer opgezet en hoewel het geen enorme verblijven zijn is het oostblokkarakter er wel af. Ik heb altijd mijn bedenkingen bij hoe gelukkig dieren in dierentuinen zijn. Ik weet zeker dat ze goed verzorgd worden, maar een van oorsprong wild dier opsluiten in een kooi ter entertainment blijft schuren.

Zoveel te zien in de dierentuin

De groterts wilden graag naar het klimpark en dus gingen we daar naar op zoek. Dat bleek nog een behoorlijke tocht te zijn en toen we er aankwamen hebben we dan ook eerst maar een ijsje gegeten. Gelukkig had ik Ruan in de draagdoek op mijn rug geknoopt, want voor haar zou de afstand echt te ver zijn geweest en op de arm of schouders tillen, dat doe ik niet graag met lange afstanden.

Het klimpark was supertof en een echte aanrader. Voor 44 euro mochten alle vier de kinderen 4 uur lang klimmen. Voor Ruan betaalden we 5 euro omdat er voor haar maar 1 klimparcour was waar ze op kon. Voor de groterts betaalden we 13 euro per kind en zij konden 4 parcours zeker doen en proberen om ook de parcours voor volwassenen te doen. Ze kregen een tuigje aan en uitleg over hoe ze zich moesten zekeren. Ze hebben alle drie al eerder klimparken gedaan dus konden vrij snel aan de klim. Met Ruan deden wij een laag parcours en dat was echt gewoon vertederend om mee te maken. Zo geconcentreerd en het ook heel spannend vinden, maar dan toch doorzetten.

Toen Ruan uitgeklommen was en wel klaar was daar zijn Hotze en ik een stukje richting de uitgang van het park gewandeld zodat ze daar in de grote speeltuin kon spelen. De groterts bleven nog bij het klimpark om ook nog de 1.60m route te proberen. Alleen Nura was groot genoeg om deze te voltooien, dus kwamen ze vrij snel achter ons aan. Bij de auto besloten we om ietsje door te rijden naar een strandtent bij een groot meer. Het bleek een van de hipste tenten van Riga te zijn. We aten er en de kinderen baden pootje. Heerlijk verkoelend na de warme zweterige dag in het bos en klimpark.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com