Op vrijdag gingen we naar het grootste Aquapark van Europa (at least, volgens henzelf). Het Akvaparks in Jurmala ligt op 20 minuten rijden vanaf Riga. Jurmala zelf is de goudkust van de Russen. Dat wat Scheveningen is voor de Duitse toeristen en Marbella voor de Britten is Jurmala voor de Russen. Met lange zandstranden een ideale vakantieplek voor zonliefhebbers. Maar, onze kinderen wilden naar het Aquapark waar ik 15 jaar eerder tijdens mijn rondreis door de Baltische Staten ook naartoe was geweest.

Akvaparks in Jurmala

Nadat we binnen waren en 99 euro entree hadden afgerekend voor de gehele dag gingen we ons snel omkleden. Het was nog even een gedoe met de kluisjes voor onze spullen, maar eenmaal binnen zag het er allemaal goed uit. Geen foto’s kunnen maken natuurlijk, helaas. Zowel binnen als buiten waren vele waterglijbanen en zwembaden. Voor onze grote kinderen een groot feest. Voor Ruan was er wat minder qua glijbanen, maar alsnog vermaakte ze zich prima. Hotze en ik bleven eerst een tijdje samen bij Ruan en de tweede helft van de middag wisselden we het bij Ruan blijven af zodat we ook met de groterts nog wat glijbanen konden doen. Vooral de glijbanen waar je een grote band voor moest ophalen onderaan de glijbaan en dan de trappen op met die band waar je met zijn tweeen of zelfs met zijn drieen in kon vonden we het leukst. De groterts hadden ook buiten veel plezier, maar daar vond ik het net te fris voor, en Ruan ook dus bleven we vooral binnen en in de zachte stroomversnelling in een rondje naar buiten.

Mocht je er nou ook naartoe willen, dan raad ik je vooral aan om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Drinken is op zich prima te krijgen, maar er is maar 1 punt waar je dat kan halen en de rijen zijn lang. Het eten is echt kantinewerk zonder smaak. Een bak met pasta uit de magnetron dat op je bord gekwakt werd. Onze kinderen waren hongerig en aten het ook zonder smaak op, maar ik denk dat ze meer hadden gehad aan een paar boterhammen en een stuk fruit of komkommer.

Verder was het een geslaagde dag. Wel hier en daar met een teleurstelling voor Taegan, want je moest echt 140cm zijn om in sommige glijbanen te mogen. Daar rekening mee houden is wel verstandig, zeker als je een stoer kind hebt die alles durft en daarboven twee andere kinderen die wel lang genoeg zijn.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com