Categories:

Ik heb tegenwoordig een abonnement op het tijdschrift ‘Ouders van Nu’ want daar kreeg je een maxi-cosi bij waardoor je voordeliger uit was dan er eentje kopen en je nog een jaar een gratis tijdschrift zou ontvangen ook. Een goede deal dus, vond ik zelf.

Hotze leest graag, zo ongeveer alle tijdschriften in huis worden door hem doorgewerkt. Zo ook ‘Ouders van Nu.’ Maar nadat hij weer een nummer had doorgelezen begon hij een beetje te foeteren. “Het heet toch Ouders van Nu, waarom schrijven ze dan alles alleen voor moeders?” Mijn antwoord daarop is simpel: marketingtechnisch. Maar dat was niet een goed genoeg antwoord voor Hotze. Hij bleef erover doorgaan. “Dan schrijf je ze maar een brief” vond ik.

Heeft hij dus gedaan, en in het juli nummer stond zijn brief afgedrukt:

“Over een week of wat word ik vader, en mijn vrouw en ik kijken daar erg naar uit. Samen bereiden we ons voor op alles wat komen gaat. Zo hebben we ons opgegeven voor de cursus Samen Bevallen, maar ook kopen we tijdschriften, zoals Ouders van nu. Wat mij iedere keer opvalt aan de artikelen is de eenzijdige oriëntatie op de toekomstige moeders. Ik realiseer me dat in ons zo geëmancipeerde Nederland anno 2006 nog steeds de vrouwen meer betrokken zijn dan de mannen, al was het maar omdat zij de zwangerschap letterlijk aan den lijve ondervinden. Jullie marketingonderzoeken laten vast zien dat de bladen nog steeds door de (aanstaande) moeders in de boodschappenwagen worden gelegd. Dat wil echter niet zeggen dat wij, aanstaande en enthousiaste vaders, niet geïnteresseerd zijn in onze kinderen en alles wat een gezin met zich meebrengt. Integendeel! Draagdoeken, opvoedtips, voeding en gezondheid, ervaringen van anderen – ik wil het allemaal lezen omdat het mij aangaat. Ik geef toe, de borstverstevigende crème gebruik ik minder vaak, maar de meeste thema’s zijn voor alle ouders van nu leuk en relevant.
Hotze Hofstra”

Tags:

One response

  1. Geweldig! Ben benieuwd of ze er nu ook iets mee gaan doen bij de Ouders van nu….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com