Categories:

Iedereen kent het wel, (bijna) bejaarde mensen die bij de supermarkt met maar één boodschapje voor je willen in de rij. De meesten vragen het nog netjes, maar sommigen ook niet. Vandaag kwam ik er met een in aanraking. Het zat zo:

Hotze, Nura en ik stonden met ons karretje in de rij. In ons karretje lagen, wel geteld, 5 boodschappen (3 flessen schoonmaakmiddel, 1 pakje gehakt en 1 doos met aardbeien). Komt er een mannetje aangelopen, goed ter been, met een stuk oude kaas in zijn handen. Hij wurmt zich al half voor ons karretje en vraagt dan “vind u het erg als ik even voor ga?” Ik denk even na… “Ja, dat vind ik wel erg” is mijn antwoord. “Wij hebben zelf maar 5 boodschappen, u kunt wel even in de rij wachten net als iedereen.”

Misschien een beetje cru, maar mijn gewetentest (namelijk aan Hotze vragen of hij hetzelfde had gedaan) sloeg positief uit. Hij vond ook dat deze meneer er wel heel erg vanuit ging dat hij, alleen maar omdat hij bejaard is, even voor kon gaan. Als wij een kar vol hadden gehad dan had ik deze man zeker even voor gelaten, maar daarbij wel aangegeven dat hij er niet bij voorbaat vanuit zou moeten gaan. In de tram sta ik ook áltijd op voor oude mensen, zwangeren en mensen met kinderen. (Alhoewel ik tegenwoordig zelf ‘recht’ heb op een zitplekkie).

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com