Categories:

Ik ben vandaag officieel ontzwangerd. Dat stelt helemaal niets voor maar voor mij voelt het toch een beetje als een moment om bij stil te staan. 40 Weken geleden werd Nura geboren en 40 weken daarvoor raakte ik in verwachting. Er wordt gezegd dat je lichaam die 40 weken nodig heeft om te herstellen van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wel vreemd, vorig jaar liep ik nog rond met een enorme buik. Als ik nu foto’s terugzie van toen is het alsof ik een vreemde zie. Ik lijk niet eens om mezelf, laat staan dat ik het ben. Ik heb nu heel erg spijt dat ik niet meer stil heb gestaan bij wat er met mij gebeurde. Ik had een dagboekje bij moeten houden met de groei van mijn buik. Ik had elke week foto’s moeten maken in precies dezelfde kleding en op dezelfde plek zodat de groei werd vastgelegd. Ik had trots moeten zijn op die dikke buik. Ik had die buik mooi moeten vinden. En ik had filmopnames moeten laten maken van de bevalling. Dat heb ik allemaal niet gedaan. Zonde! Want zo vaak zal je het niet meemaken dat je zo enorm verandert en dat je toch jezelf blijft. Mochten we nog een keer zwanger raken dan gaan we het anders doen. Dan wordt alles in het overdrevene vastgelegd en gedocumenteerd. Niet voor de spruit, maar voor mezelf. Om later nog eens terug te kijken naar die vreemde die ikzelf was.

In onze omgeving horen we van het ene na het andere stel dat ze zwanger zijn. Eergisteren nog een kaartje in de bus dat er een zoon geboren is, dezelfde avond kwamen Robert & Jelma eten. Zij verwachten ook over een maandje of 5 een beebje. In Hotze’s Student-en-Stad-pokerclubje zijn er ook 2 die vader worden binnen nu en een half jaar. Op straat zie je ineens een heleboel dikke buiken tevoorschijn komen onder de winterjassen (en gezien het weer nu, er weer onder verdwijnen).

Zou er iets in de lucht zitten of is het de levensfase waarin wij en onze omgeving zitten?

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com