Categories:

Beste Chris,
Pas op het moment dat ik niet meer in de publieke belangstelling sta omdat mijn raadsperiode erop zit zijn er mensen met een mening over mij. Daar ben jij er één van. Jij bent iemand die niet alleen een mening heeft, maar deze ook uit. Dat moedig ik aan! Ikzelf heb nooit geschroomd om mijn mening kenbaar te maken en zal ook altijd anderen uitdagen datzelfde te doen.

Nu moet ik toch enkele dingen rechtzetten die jouw mening over mij beinvloeden. Het gaat hier over de motieven die jij denkt dat ik heb. In de volgorde studie, carrière, huis kopen en baby krijgen.

Eerst de studie. Ik ga inderdaad terug aan de studie, nadat ik deze voor 8 maanden onderbroken had ivm met werk, verhuizen naar de andere kant van het land en de verkiezingen. Hierbij wil ik wel aangeven dat ik sinds 2004 geen studiefinanciering heb ontvangen en mijn volle studiekosten (minus de belastingaftrek) zelf heb gedragen. Ook vanaf maandag dragen mijn man en ik alle studiekosten die ik maak. Er is dus geen reden om mij te beschuldigen van leven op kosten van de staat. Mijn studie doe ik trouwens na de geboorte van mijn kind parttime, na het zwangerschapsverlof wil ik 2 a 3 dagen aan het werk.

Komen we meteen bij de carrière. Het laatste dat ik nu doe ik mijn carrière opzij zetten om op mijn 23ste een kind te krijgen. Ik vervolg mijn studie en dat ik precies de stap die ik moet zetten om mijn carrière vooruit te brengen. Dus geen enkele sprake van stopzetten.

Dan het huis kopen. Jij schijnt van mening te zijn dat ik eerst zou moeten leven voor ik bezit vergaar. Ik ben in de gelukkige positie dat ik samen met mijn man een hypotheek zou kunnen krijgen. Dan lijkt het mij, zeker gezien huurprijzen in Den Haag geen slechte stap om een huis te kopen. Wij hebben zo de zekerheid van een vaste “huur”prijs zodat wij in alle rust ons leven op kunnen bouwen. Dat wij in aanmerking komen voor belastingaftrek is een prettig verschijnsel, maar wellicht niet eeuwig durend, gezien de peilingen en de kans op een links kabinet. Hoe dan ook, het voordeel dat we daar nu uit halen weegt niet op tegen de kosten die de staat zou maken als ik mijn studie niet zelf zou betalen.

Dan nog over mijn baby. Daar wil ik me niet eens over verdedigen. Dat is een keuze die door mij en mijn man gemaakt is en waar ik volledig achter sta. Ik verheug me erop de zorg voor het kleintje op me te nemen en dat is dat. En zoals gezegd staat het helemaal los van mijn carrière.

Maar goed Chris, bedankt voor je mening. Ik daag je uit om je mening te blijven geven, maar dan wel graag met alle informatie. Ook is het prettig te weten van wie je die mening krijgt, dus uit de anonimiteit stappen zou aardig zijn. Maar dat is aan jou of je dat durft.

Met vriendelijke groet,
Musetta Blaauw

This entry was posted on Thursday, March 30th, 2006 at 12:17 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Edit this entry.

9 Responses to “Beste Chris,”
Joost van Keulen says:

March 30th, 2006 at 14:02 e
Ha Musetta! Gezelligheid kent geen tijd, zo luidt het gezegde (of is het een spreekwoord?). Fraai epistel dit. Ik zou me als ik jou was überhaupt niet verdedigen tegenover een anonieme (lees: laffe) reaguurder. Verspilde energie die je beter in iets of iemand anders kunt steken. Per slot van rekening heeft iedereen de vrijheid om zijn leven in te richten zoals hij of zij dat wil. Je eigen keus is altijd een goede keus.

Is de babykamer al klaar? Heel veel succes en geluk voor de komende tijd!

Musetta Blaauw says:

March 30th, 2006 at 14:07 e
Hey Joost,

Hoe staat het leven in Groningen? Toch nog kleine kansjes om in de raad te komen of niet? Het duurt maar voort en hoe langer ze erover doen hoe meer kansen voor de VVD? Spannend!

Ik was geneigd om inderdaad niet te reageren, maar ach, op deze manier staat het weer eens duidelijk op een rijtje.

De babykamer staat helemaal vol dozen… haha… kan geen kind bij. Gelukkig moet ik nog even! Eind april worden eerst de kozijnen vervangen door kunststof (of aluminium… een van die twee) en daarna gaan we maar eens aan de slag. Het wordt een gezellig kleurige kamer is de planning!

Edwin Bouma says:

March 30th, 2006 at 14:56 e
Gelukkig maar dat raadsleden in Groningen geen recht hebben op wachtgeld (in tegenstelling tot sommige andere gemeenten) zodat je dat verwijt tenminste niet krijgt

En verder sluit ik me bij Joost aan. De moeite van het reageren niet waard…

LOES says:

March 30th, 2006 at 15:08 e
Jawél Jawél…. juist fantastisch, zo leuk, zo gezellig…lekker negatief komentariseren. Ik wil met Chris gaan samenwerken! Ik heb namelijk óók niets beters te doen!
Chris,wil je dat?
Gaan we een weblog starten: ik geef daar een lijst van jou totaal onbekende mensen en jij schrijft dan lukraak vervelende stukjes erop.
Wat dacht je ervan?
Ik heb al een speciale weblog voor je ingericht zodat Musetta Blaauw geen last meer heeft van ongewenste internetvervuiling! Kijk op www.loesie-is-nie-voordepoesie.nl

moeder van Musetta says:

March 30th, 2006 at 15:37 e
Ja Mu, je had het óók gewoon kórt kunnen houden. Bijvoorbeeld, dan zeg je tegen leuke gezellige Chris :

“Gebruik gerust mijn weblog, blijf je mening geven, hou je vooral niet in ….. dan houden wij allemaal wel onze middelvinger in de lucht”.

Is wat vermoeiend, dat geef ik toe. Kun je er niet een ( middelvinger) elektronisch ontwerpen, zo’n reusachtige pop-up die plotseling ( met een ijselijke gil ) op het scherm opduikt als Chris aankomt zetten? Lijkt me lachen voor Chris!!

Pablo says:

March 30th, 2006 at 16:02 e
GRRRRR,GRRRRR,GRRRRR!!

Sorry Chris, Pablo is vandaag een beetje “bissig” …. Daar kunnen we dus niet echt voor instaan! Sorry sorry.

Pablo says:

March 30th, 2006 at 16:04 e
Yeah, waar blijf je, Chris??? Geen commentaar meer??

chris says:

March 30th, 2006 at 18:45 e
Ik vind het opvallend dat een ex-raadslid in mijn korte reactie zoveel dingen naar voren haalt, die ik helemaal niet heb gezegd. We noemen dat het stroman-argument. Je stelt dat iemand iets heeft gezegd en daar val je vervolgens op aan. Een drogreden, en derhalve niet geldig. Wel tekenend voor de politiek.

Je geeft zelf informatie. Mooi.

Je wilt dus een baby, een studie, een carriere en een huishouden combineren. Uit eigen ervaring zeg ik: dat kan alleen door je kind vaak naar de creche te sturen. Tegenwoordig heel gewoon, dat wel.

Laat ik vooropstellen dat ik je alle goeds gun.

Maar, je lijkt heel erg op een typische exponent van de ‘Ik wil het, dus ik kan het- generatie’ Je stopt je leven vol met van alles en nog wat en weigert te kiezen voor het een of het ander. Dat is je vrije keuze, maar het lijkt mij erg vermoeiend.

Tags:

2 Responses

  1. Tsja… Chris, de één heeft nu eenmaal meer energie dan de ander. Ik ben blij dat jouw rare reactie vooral voortkwam uit bezorgdheid om de gezondheid van Mus en niet uit jaloezie of zo. Ik ben ook blij dat je constateert dat het de vrije keuze is om je leven in te delen zoals je dat zelf wilt.

    Nu is het genoeg.

  2. Lieve Joost (is een crechekind hetzelfde als een sleutelkind?),

    Mu, Mus, hebben we het hier over dezelfde Musetta. Ik word altijd zo moe van dat eeuwige afgekort. Wat is dat toch met jullie generatie. Te lui om een naam helemaal uit te spreken?

    En sorry dat ik er nog even op doorga. Ik wist niet dat jij hier bepaalde wanneer een discussie eindigt. Mijn nederige excuses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com