Categories:

Een maand of twee geleden vertelde een mede-moeder over waarom zij en haar man zullen gaan kiezen voor thuisonderwijs voor hun (nu) 3 jaar oude dochter en frummel in haar buik (en verder broertjes en zusjes mochten die zich aandienen). Mijn eerste reactie was: “thuisonderwijs? Maar je kan je kinderen toch niet zomaar weghouden van school: ze moeten zich toch sociaal kunnen ontwikkelen? Ze moeten toch weerbaar worden? Ze moeten toch met leeftijdsgenoten omgaan om straks in de ‘grote-mensen-wereld’ te kunnen meedraaien?”

Eveline heeft toen een lange mail geschreven over waarom zij ervoor kiezen om hun kinderen ‘thuis te houden van school.’ Deze kan je hier lezen. En… mijn vooroordelen over thuisonderwijs zijn toch wel weggenomen. Ik vind het eigenlijk best interessant. Ik kan me goed voorstellen dat mensen ervoor kiezen om thuisonderwijs te geven aan hun kinderen.

En, als je dan eens wat meer gaat lezen over ‘t een en ander, dan lees je zomaar dat gerenommeerde onderzoeken in Amerika aangeven dat kinderen die thuisonderwijs krijgen of gekregen hebben helemaal niet onderdoen voor kinderen uit regulier (particulier) onderwijs. Ze scoren even goed en soms zelfs beter op zowel het intellectuele vlak als het sociaal-emotionele vlak. Mijn vooroordelen waren dus behoorlijk ‘mis’!

Is thuisonderwijs iets voor ons? Misschien wel, misschien ook niet. We zullen het wel zien. Nura is pas over 2,5 jaar leerplichtig. Dus tot die tijd zullen wij gaan bekijken wat voor onderwijs het beste bij ons gezin past.

Nog een leestip!
En een weblogtip

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com