De afgelopen jaren heb ik mijn uren in de winkel steeds meer laten overnemen door TeamMusjes. Stond ik 5 jaar geleden nog ca 25 uur per week in de winkel, dat is inmiddels nog maar de helft. Deze beweging heeft een aantal oorzaken. Zowel prive als zakelijk, overigens. De belangrijkste reden is dat de winkel te druk is geworden om te combineren met inkoop, boekhouding, financien en het algemene management van personeel etc. Daar waar ik het in het begin gemakkelijk kon combineren tussen de klanten door, is dat nu echt niet meer mogelijk. Daarbij kwam ik er ook achter dat mijn team zich veel beter kan focussen op de klanten dan dat ik dat doe, omdat ik zoveel meer erom heen probeer te managen.

Een andere reden is dat ik de uitdaging wat mis. Ik ben de winkel nooit gestart om winkeltje te spelen. Ik ben de winkel gestart omdat ik een duurzaam en bewuste plek wilde creëren voor winkelend publiek. Waar kinderen zich welkom voelen en waar hún belevingswereld de standaard is. Het bijstaan van de klanten in hun zoektocht naar een nieuwe drager, een leuke outfit of het perfecte kraamcadeautjes is leuk om te doen maar – bloos – niet de uitdaging die ik in mijn professionele leven zoek.

Veel liever coach ik mijn personeelsleden, begeleid ik stagaires en manage ik de inkopen, de styling van de winkel en de social media campagnes. Daar liggen uitdagingen waar ik van opleef.

En dus is TeamMusjes gegroeid tot inmiddels 6 personen en verwacht ik tegen de zomer het team opnieuw te gaan uitbreiden met nog iemand. En ik zoek naar toffe uitdagingen om het financieel mogelijk te maken om meer van mijn uren in de winkel te laten overnemen door andere leden van TeamMusjes. Zo werk ik bijvoorbeeld mee in het bedrijf van Hotze. Dat doe ik vanuit de winkel, maar ook vanuit mijn kantoor aan huis. Omdat ik ook daar een beetje “Musjes” wil hebben, wilde ik een grote poster aan de muur hangen van de foto die Henk Veenstra in mijn winkel van mij nam. Ik twijfelde tussen een foto op aluminium of op hout, maar uiteindelijk heb ik een foto op hout besteld. Zo is er toch nog een beetje winkel om mij heen, ook als ik thuis op mijn kantoor, met openslaande deuren naar de tuin, werk.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com