Categories:

Ik ga niet vaccineren. Mijzelf niet, mijn kinderen niet. De redenen:

  • Er zitten twee stoffen in het vaccin waar ik niet blij van wordt. De eerste stof is Adjuvans. Dit is een combinatie van hulpstoffen die het immuunsysteem een boost moeten geven. Daardoor hoeven er minder werkzame stof in het vaccin te zitten en is de persoon die het vaccin krijgt ook evt. beschermd tegen mutaties van het virus. Adjuvans geeft iets meer bijwerkingen zoals pijn rond de prikplek. Deze stof, Adjuvans, komt in de normale griepprik niet voor, terwijl het RIVM zegt dat dit vaccin gelijk is aan de normale griepprik. Wat nog een stuk heftiger is, is dat de effecten van Adjuvans op het ongeboren kind NIET zijn onderzocht. Dit geeft de WHO ook toe, het RIVM draait op hun site om deze stof heen en geeft geen antwoord. In Frankrijk en Canada hebben ze daarom twee verschillende vaccins laten maken: eentje met Adjuvans voor de reguliere populatie en eentje zonder Adjuvans voor de zwangeren.
  • De tweede stof is die veelbesproken Thiomersal. Dit is een soort kwikverbinding waarvan het RIVM aangeeft dat het niet schadelijk is voor de gezondheid en binnen 7 dagen weer door het lichaam wordt afgebroken. Dit spul zit erin om bacteriëngroei in het vaccin tegen te gaan, mocht het langer op de plank liggen. Maar als je op PubMed zoekt op dit spul dan zie je onderzoeksresultaten waar aangegeven wordt dat de ‘The scientific evidence is not yet sufficiently strong to provide the same level of assurance for thiomersal-containing vaccines for use in pregnant women or the premature or low birth weight infant. There is an increased sensitivity of the fetal brain to mercury whether it is ethyl or methyl mercury.’ Er zijn geen gegevens bekend (voor het publiek) over hoeveel Thiomersal er nou in dat vaccin zit en hoeveel er door de placenta bij het ongeboren kind terecht komt.
  • Naast de achterdocht en vragen over het vaccin speelt bij mij ook nog mee dat ik de griep zelf niet heel zorgelijk vindt. Het is en blijft een griep. Heftiger dan andere griep, het kan sneller omslaan en leiden tot luchtwegproblemen en uitdroging. Maar ik heb mijn kinderen constant om me heen en ben erg alert op hoe het met hen gaat. Mijn moederinstinct is erg goed ontwikkeld en daar vertrouw ik op. Mochten zij de griep te pakken hebben dan zal ik de eerste zijn die aan de bel trekt bij problemen. Voor mijzelf geldt hetzelfde. De reden dat zwangeren in de risicogroep vallen is omdat zij, door de druk van het kind op de longen, verminderde longcapaciteit hebben en daardoor sneller luchtwegproblemen hebben. Ik weet dat nu en dus zal ik er naar handelen. Ik eindig liever zelf 2 weken op de IC dan dat ik mijn ongeboren kind bloot stel aan twee stoffen waar op z’n minst een luchtje aan zit.
  • Ik zie dat beide keuzes risico’s met zich meebrengen. Bij vaccineren kan ik de risico’s niet inschatten en geef ik ze uit handen. Bij niet vaccineren is er het risico op de griep krijgen en zie ik dat ikzelf een grote rol kan spelen in het opvangen van de risico’s. Ik kies dus voor de risico’s die ik kan inschatten en waarvan ik in schat dat ze, in ons geval, niet al te groot zijn.

Daarom kies ik voor niet vaccineren. Mijzelf niet, mijn kinderen niet.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com