Categories:

Na een aantal behoorlijke hobbels, hier wel eens besproken, heb ik vandaag besloten het anders te gaan doen. Vanaf vandaag krijgt Nura bijvoeding.

Het is dan misschien 3 weken te vroeg, maar dat is dan maar even zo (WHO raadt aan pas met 6 maanden te beginnen met bijvoeding ivm met een beschermlaagje dat borstvoeding aanlegt in de darmen. De darmen zijn bij de geboorte nog niet af, dat duurt nog ongeveer 6 maanden). Maar ach, ze heeft 5 maanden en een week alleen borstvoeding gehad en dus een hele goede start.

Het schema is als volgt: Twee keer op de dag eet ze met ons mee, een broodkorst, fruit of groente via de Rapleymethode. Daarnaast krijgt ze nog steeds op verzoek borstvoeding. Met twee uitzonderingen: de laatste voeding vervangen we door kunstvoeding Hyper Allergeen Intensief (houdt het laagje in de darmen zo veel mogelijk intact) en als ik er niet ben dan kolf ik alleen op de tijden dat zij anders zou drinken. Ik kolf te weinig in een keer dus als de diepvriesvoorraad op is dan zullen die voedingen aangevuld worden met kunstvoeding.

Het laagje in haar darmen is toch al aangetast door de VSM druppeltjes Chamodent die we gegeven hebben bij het doorkomen van haar tandjes waar ze met vlagen heel erg last van had (ze heeft er nu sinds 2 dagen 2 die echt door zijn), dus daarvoor hoeven we het niet meer te laten. Het zou 2 weken duren voor dat laagje weer hersteld is en dan is ze al zo goed als 6 maanden. Dus nu kiezen Hotze en ik even voor onszelf/mij, zonder dat Nura daardoor teveel te kort komt. Hopelijk zal die laatste fles ervoor zorgen dat Nura nog maar 1 keer per nacht komt ipv 2 keer. Dat hebben we echt nodig want die gebroken nachten beginnen behoorlijk te tellen.

Ben er toch wat onzeker door. Het voelt toch een beetje als “de handdoek in de ring gooien.” Maar als ik zie hoe leuk Nura het vindt om een broodkorst naar binnen te werken dan ebt dat gevoel gelukkig wat weg!

eten 

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com