Categories:

Per 1 januari kunnen we weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De vraag is “doen, ja of nee?”

Om die vraag te kunnen beantwoorden zal ik moeten nagaan of ik tevreden ben met mijn huidige verzekering en of een andere zorgverzekeraar mij hetzelfde of meer kan bieden voor dezelfde prijs of dat ik meer wil en ook bereid ben daar meer voor te betalen.

Mijn zorgkosten die jaar zijn hoog geweest. Probeer maar eens zwanger te zijn en te bevallen zonder hoge kosten. Dus ik heb de betaalde premie er wel uit. Niets te klagen heb ik over de vergoedingen die de VGZ mij afgelopen jaar heeft gegeven. Ik heb geen rekening gezien van de verloskundige, huisarts of ziekenhuis. Dat vind ik een absoluut pluspunt. Wel jammer vind ik het dat ik geen No Claim terug krijg. De No Claim regeling is dus niet alleen negatief voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, maar ook voor jonge gezinnen. Ja, de verloskundige hulp en huisarts tellen niet mee voor de No Claim, maar alle bloedonderzoeken, een keer of wat tijdens de zwangerschap en daarna, tikken best hard aan. Die kosten je je No Claim. Maar goed, daar kan de VGZ niets aan doen.

Dan heb ik tandartskosten gemaakt. Mijn verzekering vergoed 80% van de kosten per jaar tot een maximum van € 350. Beetje jammer dat ik daar overheen ben gegaan dit jaar. Een wortelkanaalbehandeling was de boosdoener. Maar voor komend jaar verwacht ik niet dat ik er weer eentje nodig heb. Dus 1 maal controle à € 20 en evt. 1 gaatje vullen à € 60 moet het wel zijn, komend jaar.

De kosten: ik betaal volgend jaar voor mijn huidige pakket € 240 (voor het hele gezin, dus). Dat is dan 2 maal basisverzekering, 1 maal Uitgebreide aanvulling, 1 maal Plus aanvulling (ik ben beter verzekerd dan Hotze ivm de zwangerschap en dat Nura met mij is meeverzekerd) en 1 maal Basis Tand (alleen ik). Daarvan krijgen wij 10% terug via een collectiviteitsregeling van United Consumers = € 216 per maand.

De Independer komt met een verzekering van OHRA: de aanvullende verzekeringen hebben een uitgebreidere dekking. Zo is bijvoorbeeld Lactatiekunde vergoed tot € 200 per jaar terwijl de VGZ tot € 80 per jaar vergoedt. Zo zitten er een aantal verschillen in.

Dus wij stappen over!

Totale kosten: € 219 voor 2 maal Basisverzekering, 1 maal Uitgebreide Aanvulling (staat gelijk aan Plus), 1 maal Extra Aanvullend, 1 maal TandGezond 250 (100% vergoeding tot € 250), 1 maal TandGezond 150 (100% vergoeding tot € 150) en Nura met mij meeverzekerd. Dus ietsje duurder uit, maar véél beter verzekerd.

Zo zie je maar. Shopaholic zijn is niet altijd erg. Dit systeem heeft zo z’n voordelen. (We vergeten voor het gemak even dat we er vorig jaar heel erg op achteruit zijn gegaan, er viel een werkgeversbijdrage van bijna € 150 weg). Nu die No Claim nog afschaffen…

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com