Ik heb een ontdekking gedaan… Wat er ook gebeurt, hoe een heftige wendingen het leven ook kan hebben, op het moment dat je kan/mag kiezen, en je dat dan ook doet, klaart het leven weer op. Het maken van een keuze werkt bevrijdend. Het geeft hoop en het geeft de kracht om er weer de schouders onder te gooien. Het blijven twijfelen, zeuren, miepen of zemelen en daarmee niet kiezen zorgt voor onrust, stress en een gevoel van onmacht. Het geeft geen ruimte voor positivisme, voor fijne gedachten en geluk.

Veel mensen kiezen niet. Ze volgen de stroom. Doen wat anderen vinden dat ze zouden moeten doen. Dat kan slaan op de manier hoe ze met hun kinderen omgaan, met hun baan of waar ze heen gaan op vakantie. Soms maakt het niet uit, merk je geen verschil, maar poeh, wat een verschil is het als je eens zelf een goed doordachte, eigen keuze maakt. Lang niet altijd makkelijk en absoluut geen garantie op een lang en gelukkig leven, maar als je gelooft in jezelf, in de kracht van je eigen keuze en je maakt hem dan… dan voel je je gelukkig. En pakt het anders uit dan je zelf gedacht had? Geen enkel probleem, ook dan sta je weer voor een keuze en door die te maken vervolg je je weg naar geluk.

Zo leid ik mijn leven. Ik ga van keuze naar keuze en voel me gelukkig. Ik baseer de keuzes die ik maak op alle wetenschap van dat moment. Spijt heb ik alleen als ik dingen bewust niet heb meegenomen in mijn beslissing of als ik me in mijn keuze heb laten leiden door anderen waardoor ik niet mijn eigen keuze maakte.

De afgelopen jaren zijn woelig geweest. Stormachtig zelfs, op sommige momenten. Maar ik maakte mijn eigen keuzes en de afgelopen jaren zijn de gelukkigste jaren van mijn leven geweest. Mijn leven. Mijn keuzes. Mijn geluk.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com