Categories:

Gisterenavond ben ik in het hart van het Groene Hart, Bodegraven, in debat gegaan met de jongste kandidaten van de VVD en het CDA (resp. Floor Vermeulen en Hans Démoed). Nadat wij met de organisatoren onze buiken gevuld hadden kruisten wij de degens. Stellingen gingen over bouwen in het Groene Hart, mobiliteit, natuurbehoud en jongerenhuisvesting.

Deze drie partijen hebben de afgelopen jaren met elkaar in het college gezeten en over sommige onderwerpen was duidelijk zichtbaar dat ze daar niet zoveel strijd over hadden (bijvoorbeeld maximaal 15.000 woningen in de Zuidplaspolder – Ik genuanceerd: eerst bouwen op plekken binnen stedelijk gebied). Over of “lege” bussen wel of niet moesten rijden waren de meningen ook verdeeld. Ik: ja om zo dorpen ook bereikbaar te houden en een goed alternatief voor de auto te bieden. VVD en CDA: nee, nergens voor nodig. Voor die enkele passagier is dat niet nodig.

Ook jongerenhuisvesting was een aardige discussie. Als je niet de hoogte in wil (willen ze in Bodegraven niet) dan moet je andere manieren verzinnen om goedkoop te bouwen. Oplossing: containerbouw! Mijn mening: Nooit doen, ook jongeren verdienen kwalitatieve woningen en daarmee los je het probleem van hoge kosten niet op, want de bouwgrond in steden als Bodegraven is gewoon peperduur (wat wil je ook als je zo mooi ligt), dus goedkoop bouwen lost dan niet zoveel op, de grond blijft duur. De overheid zal dan de grond goedkoper moeten maken door middel van subsidies. Mijn standpunt: inzetten op tenminste 30% sociale huur en koop (provinciebreed) en daarnaast de doorstroming te bevorderen door te bouwen in het segment waar mensen die nu in goedkope huisvesting wonen maar graag iets groters zouden willen naar op zoek zijn. Dus vooral bouwen in het lage en midden segment.

Het was een leuke avond. Ik ben niet per definitie een campagnedier. Flyeren en posters plakken is niet mijn hobby, geef ik meteen toe. En ik zat dinsdagmiddag echt even in een flinke campagnedip, maar dit debat heeft me weer laten zien waar we het voor doen: verschil maken en inhoudelijk de discussie voeren met collega Statenleden, afdelingen en inwoners van Zuid-Holland. Dit debat heeft me nieuwe energie gegeven en die laatste week campagnevoeren komt wel goed!

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com