Categories:

Dat borstvoeding geven gepaard zou gaan met zoveel hobbels en obstakels had ik van te voren niet gedacht. Toch doen Nura en ik het al mooi 9,5 maand samen. Steeds vaker vragen mensen aan mij of Hotze wanneer ik ga stoppen. Laatst nog vroeg iemand aan Hotze of wij ons ervan bewust waren dat je borstvoeding ook kon afbouwen. Euuhh…?? En wij maar denken dat ik tot Nura het huis uit gaat zou moeten blijven voeden. Wat een openbaring.

Toen ik eraan begon had ik nooit een streefpunt voor ogen. Niet zoiets van ‘ik wil tenminste … maanden volhouden.’ Nee, ik wilde vooral doorgaan als het kon en stoppen als het te veel werd. En nu, nu wil ik niet ‘zelf’ stoppen. Maar ja, die hobbels in de weg blijven rot. We zitten weer midden in een hobbel, en eigenlijk heeft het niets met de borstvoeding te maken. Het gaat eigenlijk om eten. Nura heeft een periode zoveel gegeten dat ze steeds minder borstvoeding dronk. Maar ze kreeg last van doorkomende tandjes en nu eet ze bijna niets meer. Om toch aan alle voedingsstoffen te komen drinkt ze nu veel vaker weer bij mij. Tja, en nu heb ik te weinig. Dat is eigenlijk een kwestie van vaak aanleggen, maar overdag wil ze dat niet. Dus is het ‘s nachts. Daar waar ze vorige week een nachtje doorsliep (nadat ze alles per fles had gedronken op het kdv) is ze nu weer ‘s nachts wakker. Gelukkig dat ze vannacht meteen na de voedingen om 2.00 en 6.00 weer ging slapen, want daardoor kon ik ook weer verder slapen.

We hannessen nu met na-voeden. Om 19.00 wil ze niet slapen als ze gedronken heeft bij mij. Alleen als ze nog 30 tot 60cc afgekolfde melk na krijgt dan gaat ze slapen. Dat levert dus een hoop gerotzooi op met kolven, flessen en huilen. Het is vast maar een fase, want daarnet at ze al weer wat meer dan afgelopen weken. Maar in zulke dips spookt toch de vraag rond “zullen we dan ook maar stoppen?”

Tot zover is het antwoord nog “NEE”

Hier twee hele aardige artikelen over hoe vrouwen tegen onbegrip en onwetendheid aanlopen als ze langer dan enkele maanden voeden.

Tags:

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com