Categories:

Omdat ik net mijn rijbewijs heb én omdat Nura zo heerlijk slaapt in de auto gaan wij in het weekend wel eens een stuk rijden. Op die manier zie ik de hele provincie, en dat is ook wel van belang voor mijn Statenlidmaatschap. Zo zijn we al eens helemaal om het Groene Hart gereden, we zijn helemaal langs de kust omhoog gegaan en via Katwijk en Noordwijk naar Zandvoort. Dat Zandvoort geen Zuid-Holland meer is, dat moest maar, want we wilden graag even wat drinken aan zee, maar Nura was nog niet wakker in Katwijk en in Noordwijk, dus reden we door.

Gisteren gingen we de andere kant op. Via Rotterdam A13 – A20 – A4 – A15 tot de snelweg ophield en een autoweg werd en tot deze weer ophield en een gewone straat werd.

De laatste kilometers kwamen we helemaal geen enkele andere auto tegen. Helemaal verlaten. Misschien wel het dunst bevolkte gebied van Zuid-Holland, maar sfeervol is anders. We waren op de Maasvlakte! Het regende en dat maakte het beeld des te treffender. Zo op zondag, geen mensen, geen bedrijvigheid, een enkele rokende schoorsteen en een bedroevende lucht erboven. Vandaag is dat vast anders; vandaag is men weer aan de slag gegaan en komen schepen vol goederen die verwerkt moeten worden binnen. Vandaag is het een van onze mainports! Vandaag is het één van de economische trekkers van onze provincie. Het was speciaal om de Maasvlakte te zien terwijl alles verlaten en stil was. Heel indrukwekkend.


Het einde van de wereld

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com