Categories:

Hotze en ik gaan volgende week een voorlopig koopcontract ondertekenen. Iedereen zal zich wel afvragen waarvoor dan, want een huis hebben we net gekocht. In theorie zetten we onze handtekening voor een huis, maar in de praktijk is er (nog) geen huis.

We zetten onze handtekening voor bouwnummer 639 in het project van Blauwhoed genaamd “‘t Haegsch Hof.” Het is een kleinschalig nieuwbouwproject aan de rand van de binnenstad van Den Haag op de lokatie van de oude staatsdrukkerij. Deze is gesloopt en op de gesaneerde grond komen nu 4 hofgebouwen met daarin appartementen en stadswoningen. Wij zijn vanaf volgende week de toekomstige bewoners van een stadswoning type A in blok C.

Het duurt allemaal nog wel even voor het af is, maar als het zover is dan zitten we op een perfecte lokatie in Den Haag, hebben we een groot huis dat we zelf hebben kunnen inrichten naar behoeven en met twee grote dakterrassen. Het hele prject is ontworpen door Rob Krier voor de architectuurgeinteresseerden onder ons.

Tags:

2 Responses

 1. Hee gefeliciteerd met jullie aankoop van de nieuwe woning. Ik kwam toevallig op deze website, omdat ik via google zocht op ‘t Haegsch Hof. Mijn vriend en ik hebben namelijk ook een woning gekocht. Bouwnummer 627. Het is eigenlijk niet het type wat we wilden, maar helaas was de rest al verkocht of onder optie. We denken toch wel dat we er iets leuks van kunnen maken. Die A-types zijn helemaal super zeg! Volgens mij wordt het wel een leuke plek om te wonen. Wij wonen nu ook al in het centrum, maar in een appartement. Ik kijk wel uit naar een echt huis, en vooral een eigen parkeerplek! Moet nu soms wel een uur rondjes rijden voor ik mijn auto ergens kwijt kan, haha. Nou, als jullie interesse hebben om contact te houden mbt de bouw enzo, dan moet je me maar even mailen. Wij zitten er zelf aan te denken een nieuwbouwcoach te regelen via de Vereniging Eigen Huis met een hele club bewoners. Mits daar voldoende animo voor is natuurlijk. Die gaat dan steeksproefgewijs een aantal keren controleren of de bouw goed verloopt enzo. Samen sta je tenslotte sterker dan alleen, is onze ervaring!

 2. Hallo
  Ook natuurlijk van harte gefeliciteerd! Ook wij (Bart en Mieske) hebben een huis gekocht in het Haegsch Hof, bouwnummer 609, type D. Ik weet dat er een kopersvereniging in oprichting is, ik heb namelijk al contact met de oprichter (hij heeft een appartement gekocht in fase 1). Misschien ook iets voor jullie om je er bij aan te sluiten?
  Het lijkt mij leuk om jullie emailadressen te hebben zodat we ervaringen etx kunnen uitwisselen. Mijn emailstaat in de reply
  Hopenlijk zien wij jullie op de dag van de eerst paal ergens in Juni?

  Groetjes
  Bart en Mieske

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com