Categories:

Nura slaapt best goed, maar komt nog zeker 2 tot 3 keer nadat ze om 20.00 is gaan slapen om te drinken, rond 23.00, 2.00 en 5.00. Dat is best zwaar, maar als je al zo lang op die manier ‘slaapt’ dan wen je eraan, dus ik hou het nog wel vol. Toch hoop ik dat het moment van doorslapen in de nabije toekomst ligt, want ik heb al bijna een jaar geen enkele nacht meer doorgeslapen. De laatste maanden van de zwangerschap waren namelijk ook niet echt ‘doorslaapnachten.’

Vannacht was echt heel vreemd: ze had keurig om 23.00 nog gedronken en was weer gaan slapen. Om kwart voor 1 werd ze weer wakker en ben ik uit bed gegaan om haar te voeden. Half slapend begon ze te drinken maar telkens liet ze los en huilde ze eventjes. Toen aan de borst in slaap viel heb ik haar terug gelegd in bed en leek ze meteen verder te slapen. Toen ik weer in bed lag begon ze te schreeuwen. Niet zachtjes huilen, maar echt gillen. Hotze eruit, want dat spreken we altijd af (ik voed, hij doet het speentjes-teruggeef-werk) en haar een speentje gegeven. Ze was even stil. Nog geen minuut later: weer gillen. Hotze er weer uit maar ze werd niet stil. Ze gilde en huilde en klonk zó boos. Ze wilde absoluut niet slapen.

Geen flauw benul wat er was. Alle trucs toegepast, handjes vasthouden zodat ze zich niet steeds in haar gezicht slaat, aai over de bol, liedje zingen. Om iets over half 2 had Hotze het gezien. “Ik weet het ook niet meer, ze is gewoon boos. Dus laat haar maar even.” Tja, dat lukt me natuurlijk niet. Dus ik weer uit bed. Ik heb Nura toen even uit bed gehaald tot ze rustig werd. Toen heb ik haar nogmaals aangelegd en, warempel, ze begon toch weer te drinken.

Daarna was het goed. Ik legde haar terug in bed en ze viel in slaap. Blijkbaar was ze zo moe van haar eigen tirade dat ze om 5.00 niet wakker is geworden en pas om 7.00 ons weer wekte. Wonderbaarlijk, zo’n beeb. Geen flauw benul wat er nou was. Nog wonderbaarlijker vind ik dat mijn zusje, die hier logeerde, door al het gegil is heengeslapen. Wow!

Tags:

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com