Categories:

Ik volg de Tour de France dit jaar helemaal niet. Ik ben te druk met andere dingen. Dus kon het me weinig schelen dat Vino naar huis moest en dat die andere ploeg eruit geknikkerd werd.

Maar dan vanochtend. 6u15. Nura wordt wakker. Ik heb haar om 4.00 en 5.00 ook al gevoed dus vraag ik aan Hotze om maar met haar op te staan zodat ik nog een halfuurtje kan blijven liggen. Hotze gaat naar haar toe, verschoont een luier en haalt de krant. Dan komt hij de kamer weer in. Ik zucht en denk: “stoor me nou niet in mijn dommelslaap, nog 30 minuutjes dan neem ik Nura van je over.” Maar Hotze komt toch binnen en leest me een krantenkop voor: “Rabo zet Rasmussen uit de Tour.”

Een minuut later dringt het tot me door. Huh, niet hij ook?

Nee, hij is niet gepakt. Hij is er door zijn eigen ploeg uitgezet wegens het niet houden aan de regels van zijn eigen ploeg.

Ik moet zeggen dat me dit persoonlijk raakt, merk ik. Niet zo erg dat ik nu als een zombie op de bank zit of zo erg als ik het vind als PSV een belangrijke wedstrijd verliest, maar toch grijpt het me aan. Waarom houden ze ons toch zo voor de gek? Ik ben in de heilige overtuiging dat topsporters niet aan topsport zijn gaan doen omdat ze een trucje kunnen. Volgens mij kan je alleen aan topsport doen als je het écht leuk vindt en als je met je hart gelooft in je eigen prestaties. Het moment dat je ervoor kiest om doping te gebruiken, kan je toch net zo goed stoppen? Dan geloof je toch niet meer in je eigen prestaties? Want, je doet het niet meer zelf. Je laat dokters dingen met je lichaam doen om beter te presteren.

200 kilometer per dag rijd je niet voor je lol, blijkt. 200 kilometer per dag, 3 weken lang rijd je blijkbaar alleen om te winnen en je geld binnen je halen. Als je 200 kilometer per dag, 3 weken lang zou rijden voor je lol dan zou je nooit zelfs nadenken over het gebruiken van doping.

Stiekem hoop ik dat Rasmussen een goede verklaring heeft voor zijn ‘geheime’ trip naar Italië ipv Mexico. En dat er geen doping achter zit. Ik vrees helaas het ergste…

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com