Categories:

U bent zich er beiden zeker van bewust dat u een publieke functie vervuld en dat daar verantwoordelijkheden aan vast zitten. De berichten in de media van de afgelopen dagen zouden u beiden aan het denken moeten zetten.

Mevrouw Verdonk,
De regels voor het het Nederlandsschap en de asielprocedure zijn opgesteld met zeer veel ruimte voor individuele gevallen waarbij de minister uitspraak mag doen. Door uw uitspraken die later door de Hoge Raad zijn ondersteund zijn er schuld aan de er nu een streng beleid is. Als u milder was geweest de afgelopen jaren, dan waren er minder uitspraken geweest van de Hoge Raad omdat mensen er dan niet heen hoefden te gaan. Dan had u nu de ruimte gehad om de cases van mevrouw Ali af te doen en haar haar verleende status te laten behouden. Uw partijgenoot is nu de dupe van uw ijzeren beleid. Dit moet toch zeer vervelend getimed zijn net nu u lijsttrekker van uw partij wilt worden. Zou collega Rutte dit balletje hebben opgegooit of is hij te eerlijk voor dat soort praktijken?

Mevrouw Ali,
Ja, u hebt gelogen en ja, u bent onterecht genaturaliseerd en daarmee onterecht gekozen in het parlement. Maar u hebt u ook erg sterk gemaakt voor groepen binnen de samenleving die te weinig een stem hebben. En u hebt al heel vroeg gemeld aan enkelen dat u gelogen heeft toen u Nederland binnen kwam. Moeten we u nu iets kwalijk nemen? Nee, ik denk dat dat niet correct zou zijn. Maar graag wijs ik u wel op het feit dat u, door zitting te hebben in de VVD fractie hebt meegewerkt aan dit exacte beleid. U hebt gesteund dat mensen die liegen bij binnenkomst in Nederland zonder pardon het land worden uitgezet, terwijl u zelf op exacte wijze binnen bent gekomen. Dat noem ik dan wel hypocriet, als u het niet erg vindt. Maar daar bent u in politiek Nederland niet de enige in.

Ik verneem net dat u toch van plan bent uw termijn niet te gaan afmaken, zelfs niet als mevrouw Verdonk u (het zal een klein wonder zijn) toch laat blijven. U vertrekt naar Amerika voor een baan als adviseur voor George Bush. Daarmee wil ik u van harte feliciteren en succes wensen, want Bush kan wel wat goede adviezen gebruiken. Laat ik u één advies van mij meegeven: u hebt eerder gelogen en vertrekt nu om adviezen te geven aan een nog grotere leugenaar. Maak uw leugentje om bestwil hier in Nederland goed door ervoor te zorgen dat Bush minder liegt. Dan verbetert u pas écht de wereld.

Met vriendelijke groet,

Musetta Blaauw

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com