Categories:

… slaapt Nura een nachtje door. Om 22.00 ben ikzelf naar bed gegaan en Nura kwam alleen om 0.00 en om 6.15. Volgens de literatuur is dat DOORSLAPEN! Na het voeden om 6.15 heb ik haar weer in bed gelegd en heeft ze doorgeslapen tot 8.30. Heerlijk. Dat betekent namelijk dat ze vandaag overdag maar 1 keertje hoeft te slapen en dat ze dus een stuk vrolijker is. Als ze ‘s ochtends vroeg wakker wordt dan gaat ze om 11 uur weer slapen en is dan om 5 uur ‘s middags aan het einde van haar latijn. Dan moet ze dan nog een halfuurtje slapen, niet langer anders slaapt ze ‘s avonds niet meer, maar goed, dan is ze heel chagrijnig als je haar wakker maakt. Dat hoeft vandaag dus niet!

En dat terwijl ik net gisteren een boek van mijn zus geleend had over het helpen van kids te gaan doorslapen zonder te huilen. Dat laatste vind ik wel heel belangrijk. Zonder te huilen. Tegenwoordig hoor ik steeds vaker dat ik Nura maar gewoon een paar nachten niet moet voeden en dan dus moet laten huilen. Na een paar nachten dan wennen ze eraan en dan slapen ze gewoon door. Dat kan ik dus echt niet over mijn hart verkrijgen. Ik kan namelijk niet inschatten wat voor schade het doet bij zo’n klein mensje die helemaal op ons is aangewezen voor het voorzien van haar behoeften. Ze huilt echt niet zonder reden.

Doorslapen zou ik heerlijk vinden, maar wel als Nura er zelf klaar voor is. In het boek “The no cry sleep solution” van Elisabeth Pantley worden manieren gegeven om je kind erbij te helpen zelf weer terug in slaap te vallen zonder te huilen of een voeding nodig te hebben. Wel frappant dat we gisteren het boek in huis gehaald hebben en Nura meteen de eerstvolgende nacht slaapt volgens dat/het boekje! Dus Nura zal wel telepatisch zijn en hebben meegelezen met mij of Hotze. Ze is echt briljant, want het boek is zelfs helemaal in het engels!

Tags:

4 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com