Categories:

Het College van B&W hier in Den Haag is gevallen en dat is niet echt verbazingwekkend. Het was bij de collegevorming in maart en april vorig jaar al duidelijk dat de VVD grote problemen heeft bij de invoering van het Verkeerscirculatieplan. En als een groot deel van de stad dan ook in opstand komt, dan is het logisch dat de VVD eieren voor z’n geld kiest.

Blijft natuurlijk de vraag: Sinds wanneer breekt de VVD gemaakte afspraken? Dat hoort toch niet? De VVD heeft juist het houden aan afspraken hoog in het vaandel staan. Ik vind het bijzonder slecht dat ze toen het VCP geslikt hebben om “pluche-redenen.” Of wellicht dat ze hoopten het op deze manier uit te kunnen stellen en nog eens uit te stellen zodat het maar zolang mogelijk niet ingevoerd zou worden. Helaas voor hen.

Ben benieuwd hoe er een nieuw college gevormd gaat worden. De SP en het CDA zeggen dan wel dat er met hen wél te praten valt over het VCP, maar er spelen meer zaken dan alleen dat VCP en daarover waren wel goede afspraken gemaakt waarbij er niet te verwachten viel dat de VVD die óók zou breken. Maar je weet het nooit.

Persoonlijke noot: ik vind het heel jammer voor wethouder Pieter van Woensel die écht geprobeerd heeft om aan de wensen van de raad tegemoet te komen. Hij zat met een portefuille waar hij zelf grote moeite mee had, maar hij is er toch goed mee aan de slag gegaan. Tja… politiek is soms een niet te winnen gevecht.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com