Categories:

Vanmiddag was ik bij een debat op INHOLLAND waar verschillende lijsttrekkers en kandidaat statenleden met elkaar in debat gingen en kritische vragen van studenten om hun oren kregen.

De Partij voor de Dieren doet ook mee in Zuid-Holland en was goed vertegenwoordigd. Zij opperden dat er in de Provincie Zuid-Holland te weinig gebeurt mbt het dierenwelzijn en dat de muskusrat onterecht werd verdelgd.

Martin Huls reageerde daarop dat de muskusrat een gevaar is voor mensen en dieren in Zuid-Holland en dat de 31 miljoen die daar per jaar aan besteed wordt een belangrijke investering is om Zuid-Holland veilig te houden.

Op weg terug naar huis, ben ik daar verder over gaan nadenken. Die muskusrat kende ik wel en ik wist ook wel dat hij dijken onveilig maakt met zijn gegraaf, maar meer dan dat wist ik ook niet over het beestje. Heb ik dus even opgezocht en nu weet ik al een stuk meer. Op de menukaart heet zo’n beestje “waterkonijn” en hij plant zich ook voort als een konijn. Elke 28 dagen kan een vrouwtje een nest werpen met telkens 1 tot 11 jongen… Die jongen verhuizen op een bepaald moment naar hun eigen nieuw te bouwen burcht tot 8 meter verwijderd van hun ouderlijke burcht. Kijk… dan gaan je dijken behoorlijk naar de filestijnen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com