Categories:

Sinds gisteren weten we dat wij de trotse ouders gaan worden van een zoon. Jawel, we hebben met Nura en deze aankomende spruit een heus koningskoppel in huis. Het slechte nieuws is dat we met onze zoon meteen de medische molen in moeten. Hij blijkt een dubbelzijdige schisis te hebben. Dit is een dubbele spleet in zijn lip, kaak en misschien ook gehemelte. Het lijkt erop dat hij tijdens zijn gehele jeugd meerdere malen geopereerd moet worden en dat hij meer zorg nodig heeft dan andere kindjes.

Voor ons kwam dit als een enorme schok. Een donderslag bij heldere hemel. Vanochtend zijn we naar het LUMC geweest voor een second opinion en daar werd hetzelfde nogmaals bevestigd. We zitten vol vragen waar we antwoorden op zoeken. Niet alle antwoorden zullen we nu al gaan vinden, dit omdat het per kindje verschilt. Wij proberen ons mentaal voor te bereiden en dat vreet ons helemaal op.

We weten dat ons kindje er wat anders uit gaat zien als andere baby’tjes, ook daar bereiden we ons op voor. We hebben vertrouwen in de medische wetenschap die hem kunnen helpen om zijn lipje en kaakje te repareren. Wij zorgen er vervolgens voor dat hij de beste zorg krijgt, dat hij weerbaar wordt naar de buitenwereld en dat hij niets te kort gaat komen. Het zal een zware tijd zijn, nu maar zeker ook na de bevalling. De behandelingen zijn behoorlijk heftig en zo’n klein mannetje moet het maar allemaal ondergaan en wij als ouders kunnen alleen maar toekijken. Dat maakt me heel verdrieting.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com