De draagdoek: zo ongeveer het enige baby-gerelateerde item waar ik echt niet zonder zou willen. De kinderstoel, wipstoel, kinderwagen en zelfs de bakfiets zijn minder belangrijk voor me dan de draagdoek. Een bedje, commode en fietsstoeltje: je kan zonder. Als je maar een draagdoek hebt.

En dus slaapt Taegan bijna elk slaapje in de doek. Hij vindt het heerlijk en slaapproblemen kennen we niet. En toch horen we regelmatig verbaasde reacties. Een veel gehoorde angst is: “Maar leert hij zo niet in zijn eigen bedje te slapen?” Tja, wat moet ik daar nou op antwoorden? Hij slaapt inderdaad niet echt in zijn eigen bedje. Overdag tenminste. ‘s Avonds is het meestal geen probleem, maar overdag zet hij het op een schreeuwen als ik denk hem wel in zijn bedje te laten slapen. Is hij daardoor een verwend kind? Of een gewend kind?

Als ik dat zeg dan wordt er menig wenkbrauw geheven. Ojee, want op die manier leert hij dus inderdaad nooit dat hij overdag ook gewoon in zijn bedje moet slapen. Tja… dat hangt er maar net vanaf hoeveel waarde je hecht aan dat ‘moeten’. Waarom ‘moet’ hij dat eigenlijk? Als je kijkt naar de dierenwereld, of in Afrika waar de mensen nog veel dichter bij de natuur leven, daar is er geen baby die in zijn bedje slaapt. Elke moeder zit er als een kloek bovenop of zeult het kind met zich mee. Tot het kind daar genoeg van heeft en tegen z’n moeder zegt: “Zoek het lekker uit, mam, ik ga mijn eigen gang”.

En dus maak ik mij geen enkele zorgen. Er is nog nooit een kind geweest die op zijn 8ste nog middagdutjes doet bij zijn moeder in de doek. Ik maak me eerder zorgen over of ze ooit wel uit huis zullen gaan wonen en of ze tot hun 30ste de was komen brengen… Zolang zij in de doek willen slapen of gedragen willen worden in plaats van lopen, dan is dat prima, maar de was, die mogen ze zelf doen zo gauw ze het huis uit zijn 🙂

4 Responses

  1. Dat geeft me vertrouwen dat ik het goed heb gedaan vandaag, zo’n dag waarop ook mijn kind alleen maar in de doek wilde..
    En het is zelf nog lekker ook, je kind zo nabij

  2. Ja joh… als de doek helpt om hem beter te laten voelen dan is dat toch het allerbelangrijkste? En daar vooral ook van genieten in de tussentijd, zo’n lekker kacheltje met dit koude weer tegen je aan. Dat tegenwoordig zelfs zonder doek de draagdoekhouding aanneemt en op mijn borst tot rust komt. Heerlijk!

    Ik hoop dat het bij Kick ook veel rust geeft en blijft geven! Kleine mannetjes hebben gewoon hun mama nodig 🙂 En grote mannetjes meestal ook haha!

  3. Hoe heerlijk. Ik ben het helemaal met je eens: wipstoel, fietsstoeltje, en zelfs m’n Bugaboo: ik kan zonder ze. Maar m’n kleine dametje dicht bij me, in een doek gewikkeld, en dan voelen dat ze in slaap valt. Dat het fijn is om dicht tegen me aan te liggen… heerlijk.

    Ik hoop nog heel erg lang m’n meisje(s) te mogen dragen. Ideaal. En heel gezellig.

  4. Prima toch…. ik heb ook al lekker een doek in huis en dat ga ik ook zeker proberen of het wat is voor mij en de kleine aanstaande Puk. Ik heb em gekregen van een lieve vriendin…. heerlijk cadeau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com