Categories:

Net als 17 miljoen andere Nederlanders zat ik gisterenavond tot laat nog SBS6 te kijken. Wij kijken nooit SBS6, maar voor de gehypte uitzending van Peter R. de Vries maakten wij een uitzondering. De beelden waren confronterend voor en ieder die zijn gevoel, geweten en verstand op de juiste plek heeft zitten. Deze jongen is echt helemaal verknipt.

Los van de levensstijl die Joran erop na hield en zijn instelling om met al die meiden het bed (oid) in te duiken, had hij niet zoveel verkeerd gedaan. Als het verhaal klopt wat hij op die Joran-tapes heeft toegegeven, is het buiten zijn schuld dat Natalee buiten bewustzijn raakte. Maar hij is zo verknipt geweest dat hij, heel rationeel, heeft zitten nadenken over hoe hij buiten schot zou kunnen blijven en is naar een betaaltelefoon gelopen ipv dat hij zijn mobieltje gebruikte. Daarna heeft hij ervoor gezorgd dat hij een zo goed mogelijk alibi had voor de rest van die nacht. Daarna heeft hij prima geslapen.

Stel dat hij inderdaad niets te maken had met hoe zij buiten bewustzijn is geraakt, dan bel je toch de politie of een ambulance? Er was dan autopsie verricht en daaruit was vast gebleken dat ze door overmatig drank en/of drugs gebruik een aanval had gekregen. Joran had zijn leventje verder weer op kunnen pakken en had geen enkele blaam gehad (behalve dan over zijn levensstijl). Maar daarvoor in de plaats heeft hij een vriend het lichaam van Natalee, niet eens zeker wetend of ze daadwerkelijk was overleden, in de zee laten dumpen. Op deze manier heeft hij niet alleen zijn eigen leven verwoest, maar ook dat van de familie en vrienden van Natalee. Zij kunnen nog steeds niet waardig afscheid nemen van haar.  En dan nog die twee broers die hij erbij heeft betrokken en al die anderen die hij heeft meegesleept in zijn domme leugens die absoluut niet nodig waren geweest als het is gegaan zoals hij heeft bekend. Tot hij naar de betaaltelefoon liep was hem niets juridisch aan te rekenen…

Ik ben heel benieuwd naar hoe deze zaak verder gaat lopen. Zal er een rechtzaak van komen? Want, zonder haar lichaam, hoe valt dan te bewijzen wat de doodsoorzaak was – de aanval die ze kreeg of het in de zee dumpen? En dan, wat zou een aanklacht kunnen zijn als ze wél al overleden was voor haar lichaam werd weggewerkt?

Wat in ieder geval wel al duidelijk is, is dat Joran al veroordeeld is. Misschien niet door een rechter, maar wel door het Nederlandse, Arubaanse en Amerikaanse volk. Dit zal zijn hele leven achter hem aan blijven komen… En terecht. Als je zo dom bent om zoiets tragisch op deze manier op te lossen dan heb je echt een steekje los. En het ergste vind ik dat hij geen enkel emotie toont over dat dit meisje is overleden. Hij zei zelf: “Ik heb er geen nacht minder om geslapen.”

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com