Categories:

Als Willem-Alexander de troon overneemt van Beatrix dan wordt Maxima koningin. Maar als Amalia daarna de troon overneemt van Willem-Alex dan wordt haar man geen koning. Hij wordt dan prinsgemaal. Maar als Alexia trouwt met een niet-prins dan wordt deze geen prins, terwijl als Alexia een Alex was geweest zijn vrouw wel weer prinses zou worden.

Dit klinkt mij allemaal in de oren als zeer scheef. Discriminatie van mannelijke aangetrouwden binnen het koningshuis. Misschien heb ik het mis hoor, maar de aangetrouwde vrouwen binnen het koningshuis krijgen wél de titel van hun man, maar de aangetrouwde mannen binnen het koningshuis krijgen níet de titel van hun vrouw (halve uitzondering voor aangetrouwde man van de kroonprinses, deze wordt wel prinsgemaal als de kroonprinses koningin wordt).

Niet om de discussie over nut en noodzaak en de ouderwetsheid van een monarchie aan te zwengelen, wilde ik toch deze ouderwetsheid en ongelijkheid even kwijt… Wellicht mis ik de achterliggende gedachte, maar ik denk dat dit toch echt niet kan in een samenleving zo geëmancipeerd als wij vinden dat de onze is.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com