Categories:

Gisteravond ben ik naar een Politiek Café geweest van de PvdA Den Haag. Zij hadden namelijk Heleen Mees uitgenodigd. Heleen Mees in een New Yorks lid van onze partij en schrijfster van columns in het NRC. Ze heeft een pittige mening over vrouwen die ervoor kiezen om slechts parttime aan het werk te gaan om zo ook nog zorgtaken opzich te kunnen nemen.

Heleen Mees heeft is sommige zaken wel gelijk. Er zijn inderdaad weinig vrouwen in topfuncties. De meeste vrouwen gaan minder werken op het moment dat ze kinderen krijgen. Vrouwen zouden meer kunnen bereiken met hun intellect en talenten. Daarin heeft Heleen Mees absoluut gelijk.

Helaas vergeet Heleen Mees (die overigens zelf geen kinderen heeft) dat vrouwen nou eenmaal anders in elkaar steken dan mannen. Deze vrouwen die ervoor kiezen (met de nadruk op ‘kiezen’) om na de komst van kinderen minder te gaan werken of helemaal stoppen met werken, kiezen daar echt zelf voor! Als ik in mijn omgeving kijk, naar de vrouwen met kinderen die 2, 3 of 4 dagen werken, staan er weinig op met het idee dat ze toch liever nog een dagje extra zouden willen werken. De meeste zouden zelfs liever nog een dagje minderen. Dat ze met 2 of 3 dagen werken niet in een topfunctie terecht komen weten ze en vinden ze prima. De prijs is te hoog. Ze WILLEN ook nog thuis zijn met hun kinderen en daarvan genieten.

Overigens gaat dit niet alleen over moeders. Zo vertelde een meisje over het creatieve vrouwen netwerk waar zij deel van uit maakte. Dit waren allemaal vrouwen (nog) zonder kinderen die een eigen bedrijfje hadden. Deze vrouwen wilden graag goed zijn in hun werk, rond kunnen komen van hun verdiensten en waardering en voldoening vinden met hun werk. Ze hoefden hun bedrijf niet uit te breiden om maar zo rijk mogelijk te worden of zoveel mogelijk status de bereiken. Heleen Mees vond dat zelfstandig ondernemerschap voor vrouwen eigenlijk maar een uitvlucht was van vrouwen om zo flexibel te zijn en tóch nog zorgtaken te kunnen uitvoeren, en moest om die reden eigenlijk ontmoedigd worden. Vrouwen moeten, volgens haar, aan de top. Niet in nieuwe bedrijven, door hen zelf gestart en groot gemaakt, nee, ze moeten zich via de mannenwereld, door glazenplafonds en positieve discriminatie, omhoog werken, over lijken gaan om zo CEO te worden van Shell.

Zouden miljoenen vrouwen hier in Nederland nou zo ongelukkig zijn met het feit dat ze zelf hun kinderen (grotendeels) opvoeden en zien hoe ze eerste stapjes zetten, beginnen te praten en fietsen en meer. En dat terwijl ze ook 60 uur (of meer) per week zouden kunnen werken, op die manier geen last hebben van jengelende kinderen, verplichte familiedagjes, sociale aangelegenheden en televisie kijken op de bank. Tja, ik denk dat de vrouwen zich absoluut te kort doen als ze daar niet voor kiezen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com