Categories:

In de laatste gemeenteraadsvergadering werd er gesproken over het stedebouwkundigplan de Meester. Dit is een nieuw gebouw dat gebouwd moet gaan worden op de hotelschoollokatie aan de Ketwich Verschuurlaan.

De afgelopen jaren is er massaal protest geweest vanuit de buurt. Niet alleen protest in de vorm van emails, inspraak en telefoontjes, maar vooral op zeer opvallende, ludieke wijze waarbij alle partijen persoonlijk werden benaderd om mee te doen. De hele wijk werd erbij betrokken en iedereen zette zich in om ‘ons’ politici te laten zien hoe dit plan hun leefomgeving direct beinvloed.

Hoe ziet het plan eruit? Heel simpel, 52 meter de hoogte in en dat op nog geen steenworp afstand van eensgezinswoningen aan de Helena Swarthlaan. In deze woontoren (het hoogste gebouw in deze buurt is nu ongeveer de helft zo hoog als dit nieuwe gebouw) komen slechts een paar zeer luxe appartementen en een zwembad. Minstens 350 gedupeerden door de bouw tegenover een verruiming in het woningaanbod in de stad van ongeveer 80 stuks.

Maar goed, de wijk hoopte dat al hun protest gehoord was. Niets bleek minder waar. Tijdens de raadsvergadering hebben slechts 10 raadsleden tegen dit plan gestemd. Waarom een partij als de SP bijvoorbeeld voor gestemd heeft is mij een raadsel. Op OOGTV (juni 05) hebben ze nog aangegeven dat het een schande is dat er zo’n hoog gebouw voor zo weinig mensen midden in een laagbouwwijk neergezet werd.

Maar goed, blijkbaar maakt dat allemaal niet uit. Ik hoop dat de democratie zijn werk gaat doen en dat we bij de verkiezingsuitslag goed kunnen zien dat er rondom de Helena Swarthlaan massaal niet is gestemd op partijen als PvdA, Groenlinks en SP. Alleen dan werkt de democratie…

Tags:

3 Responses

  1. Inderdaad, er was een goede alternatieve locatie voor dit plan en de bijna de hele buurt was tegen; het toont aan hoe weinig bij sommige partijen leeft wat de inwoners willen. Laten we hopen dat het in de uitlag van het lokale stembureau terug te zien is!

  2. Het is een prachtig ontwerp dat goed past op de lokatie waar hij nu komt te staan. In de buurt staan tal van woontorens die allemaal meer dan 35 meter hoog zijn. De protesten lijken mij wat overdreven. Je woont nu eenmaal in een stad!

  3. De gemeentepolitiek heeft zich inderdaad niets van de bewoners aangetrokken. En de democratie zou al gewerkt hebben wanneer de politici geluisterd hadden! Welke afweging is hier nu gemaakt?

    En, beste Beuk, de jongens van skyscraperscity kan het nu eenmaal nooit hoog genoeg gaan, die blijven zich aan hun maquettedromen verlustigen. Alsof Groningen New York is (overigens breedtegraad Madrid, dus dat is al een heel ander verhaal). Je woont nu eenmaal in een stad – wat een drogreden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com