Na een fijne avond in Lubeck te hebben gehad moesten we onvakanties-vroeg (om half 7 ging de wekker) om onze reis te vervolgen. Dat was maar een klein stukje, namelijk naar de haven van Lubeck-Travemunde waar we met de Stenaline Gothica verder zouden reizen. Voor 425 euro zou deze ferry ons hemelsbreed 800km en 26 uur varen later afzetten in Liepaja – Letland.

Wachten tot we de auto op de boot kunnen rijden

We hadden de auto geparkeerd op het car-deck en gingen met de lift omhoog om in te checken voor de overnachtingshutten. Hotze was met 2 kinderen al omhoog met de eerste lift toen ik een autoalarm hoorde en mijn Tesla App op mijn telefoon meldde dat het alarm van onze auto was. Terug bij de auto bleek er niets aan de hand, dus ik zette het alarm uit en ging ook met de lift omhoog. Net boven meldde de Tesla App dat opnieuw het alarm afging. Hotze ging naar beneden en ik vroeg ondertussen op de Tesla facebookgroep of we het alarm wellicht moesten uitschakelen. Hotze kwam terug met de melding dat hij de hellingshoekbeveiliging (die zit erop voor het geval iemand de auto ongevraagd wegtakelt) had uitgezet. Dat zou het probleem van het valse alarm moeten oplossen. Fijn!

Eenmaal ingecheckt keken we rond wat onze leefomgeving zou zijn de volgende 26 uur. Poeh, deze ferry viel erg tegen. Daar waar ik in mijn herinnering van de ferry Stockholm-Helsinki en ook een ferry naar Engeland een zeker serviceniveau had verwacht bleek dit meer een vrachtschip te zijn dat ook nog wat passagiers meenam. Om 10.00u vertrok de boot en werden er door de vrachtwagenchauffeurs die voornamelijk als passagier aan boord waren de eerste halve liters bier op tafel gezet. We hadden verder geen last van hen, ze zaten voornamelijk bier te drinken en naar een grote tv te kijken. Voor de kinderen was er geen entertainment aan boord en na een rondje op het dek, kijken naar de horizon, en alle meegenomen puzzels, tekenboekjes, iPad en leesboekjes was de 26 uur nog lang niet voorbij.

Magnetibook van Janod helpt de tijd door te komen

Ik wil er geen klaagfestijn van maken, want zo zit ik niet in elkaar, maar mocht je dezelfde reis gaan maken – wat ik je zeker niet afraadt – zorg dan dat je echt wat entertainment en een goed gevulde picknicktas met lekkers mee hebt. Dan wordt de reis een stuk aangenamer.

Wat voor ons een belangrijke reden was om met de ferry een groot deel van de reis af te leggen was dat de kinderen vrijelijk kunnen bewegen en bijna de helft van de reis slapen – en wij ook. Daarbij hoeft geen van beiden op de weg te letten en kom je dus veel ontspannener aan op je bestemming. Er zaten in totaal ca 30 andere toeristische passagiers aan boord, waaronder naast ons nog 3 Nederlandse stellen. Zo klein lijkt de wereld want – hoe kan het ook anders – 1 van de 6 andere Nederlanders was een bekende van mij!

Lekker de ruimte om te bewegen aan boord

De volgende ochtend werden we allemaal meer of minder uitgerust wakker. Ruan was halverwege de nacht wakker geworden en lekker bij mij gekropen. Normaal heb ik daar weinig last van, maar in een hut zijn de eenpersoonsstapelbedden zeker geen 90cm breed waar ik normaal op lig (als onderdeel van een tweepersoonsbed). Ach ja, dat slaap ik er de komende 3 weken wel weer bij. We zijn bijna weer bij het vaste land!

Naar de grote kinderen heb je geen omkijken…

Om 12.00 meerden we aan en konden we onze horloges meteen een uur verschuiven, want we zaten inmiddels een tijdzone verder. We pakten onze spullen weer in en vervolgden onze reis! Eindelijk in Letland… de vakantie kon beginnen!

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com