Bellen is goedkoper tijdens de daluren. Hetzelfde geldt voor het gebruik van elektriciteit. Handig, want als je er een beetje rekening mee houdt dan bespaar je daarmee veel geld. Een paar wassen draaien in het weekend in plaats van doordeweeks bespaard een hoop euro’s.

Maar, daar waar de daluren van elektriciteit en telefoon op de websites van het desbetreffende bedrijf staan aangegeven zijn de daluren in het leven een stuk minder goed in te schatten. Ze komen op momenten dat je er al wel rekening mee had gehouden, maar toch vallen ze je rauw op je dak. Vaak heb je nog niet eens meteen door dat je de daluren in gaat. Door een ruzie, een leeg gevoel of gewoon algehele lamlendigheid kom je er achter dat je er midden in zit. Hoe lang de daluren duren is de vraag en hangt er ook vanaf of je je ogen ervoor durft te openen en head first door de daluren heen durft te gaan…

Daluren doen geen pijn. Daluren confronteren je met oud zeer. Groot verdriet dat je met je meedraagt. Head first erdoor heen. Alles voelen.

Rode ogen. Snotteren. Kleenex.

Morgen gaat het weer beter…

Tags:

3 Responses

  1. Gauw je bedje in, hoofd onder het kussen en vergeten dat vandaag is geweest? Hoe stom het maar klinkt ook de daaluren zijn nodig in het proces van “achter ons laten”.

    Veel liefs

  2. Wauw. Ben heel stil van je tekst. Vooral het einde. “ze doen geen pijn maar confronteren je met oud zeer”. Op ontzettend veel verschillende dingen van toepassing. Uiteraard specifiek, in jouw situatie. Maar ik denk toch dat iedereen op een bepaalde manier zijn daluren heeft.
    Ik wel in ieder geval.
    En dan denk ik vanaf nu terug hieraan. Het doet geen pijn. Het doet me voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com