Categories:

Nura is echt geen baby meer en hoewel ik het echte baby’tje een beetje mis, vind ik het helemaal geweldig! Ze klautert rond, stapt zelfverzekerd door de kamer, kwebbelt hele verhalen weg en laat duidelijk zien wat ze wel en niet wil. Voor ik haar aan de borst leg zet ik haar bijvoorbeeld voor me op schoot en vraag: “welke wil je, die of die” (terwijl ik wijs naar mijn borsten). Zij denkt dan even na en wijst dan met een vingertje naar een van de twee en zegt “díe!”

Als de toeschietreflex niet snel genoeg komt laat ze die borst los en wijst naar de andere met een gezicht van: “mama, deze borst doet het niet, mag ik de andere?”

Ook stuitert ze van de ene kant van de kamer naar de andere. Lopend gaat toch alles sneller. Ze leest boekjes, wandelt met handtasjes over haar arm of armbandjes om (mijn haarelastiekjes), doet ‘psst, psst’ bij de poezen (= handje uit steken en met de vingers tegen elkaar wrijven) en bij alles wat ze doet straalt het enthousiasme er vanaf.

Ik ben helemaal dol op haar. Nog veel doller dan ik al was. Ik vind haar in deze fase echt super! Maar we merken ook dat we strenger moeten zijn. Ze trekt hele kasten leeg en lacht hartelijk als we boos zeggen: “Nee, Nura dat mag niet. Stout!” Tja, dat hoort erbij. We zijn hard op zoek naar een soort naughty-bench, maar hebben tot op heden nog geen plek in het huis gevonden die ze NIET leuk vindt (en onschadelijk is voor haar. Het balkon in de regen kwam heel even bij ons op, maar dat kan natuurlijk niet 😉 ).

Oja, en onze slaap wordt ook steeds beter. Toen ze een paar nachten geleden telkens een uur na de voeding van 23.00 weer wakker werd en wilde drinken, de borst niet meer aangeboden. Daarvoor in de plaats hebben we met haar gewandeld, mocht ze even bij ons komen liggen en een slokje water drinken. Uiteindelijk viel ze na een uurtje weer in slaap en sliep dan ook 4 uur lang. Daarna mocht ze dan weer bij mij drinken. Twee nachten was het nodig en daarna niet meer. Nu zit er zeker 3 tot 4 uur tussen de voedingen ‘s nachts. Vannacht was zelfs heel veelbelovend. Ze werd wakker om 0.00 en heeft bij mij gedronken en sliep daarna tot 5.00! Ik hoop dat deze trent zich gaat doorzetten. Helemaal perfect zou zijn dat ze nog een uurtje vroeger komt, dus om 23.00 en daarna ergens tussen 4.00 en 6.00 (of helemaal niet, natuurlijk).

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com