Categories:

Ik heb weer eens geblunderd. Het ging als volgt:

Ik zit samen met Nura in de Theresiastraat een boekje te lezen. Ik zie twee mannen met elkaar praten en ik denk bij mezelf: ‘die ene ken ik, maar waarvan?’ Zoveel mensen ken ik nog niet in Den Haag, en ik kan hem maar niet plaatsen in een omgeving.

De man komt op een gegeven moment op mij af en begint een praatje. Nou, wellicht kan ik me erdoorheen bluffen door het op algemeenheden te houden. Het gesprek (schematische weergave):

Hij: Hoi, hoe gaat het? (hij kijkt in de kinderwagen) Wat een leuk jurkje. Hoe oud is ze nu?
Ik: Zeven en een halve week. Ze groeit als kool!
Hij: En jij, hoe gaat het met jou? Nog lekker verlof?
Ik: Goed, en ik werkte niet, dus ook geen verlof. Binnenkort weer met de studie beginnen. Het begint wel weer te kriebelen. Mijn man is elke woensdag vrij, dus dan kan ik iig iets doen. Maar het is wel verleidelijk om dat lekker gezamelijk grote boodschappen te doen en zo.
Hij: tja, zeker met dit weer. Nou ik ga er weer vandoor. Doe je Hotze de groeten van mij?
Ik: Ja, zal ik doen. Dag.
Hij: Dag.

Lijkt heel goed gegaan hè? Nou niet dus!!! Hij loopt weg en ik kan hem weer plaatsen. Ik weet zelfs best veel van hem. Ik weet waar hij werkt, hoe hij heet, dat hij een tweede kindje in aantocht heeft (of dat ie er al is) en ik heb hele gesprekken met hem gevoerd. Het is namelijk een van Hotze’s bazen. Arrgghhh!!! Ik heb tegen hem gepraat alsof hij Hotze niet kent. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan.

Dit gebeurt mij dus wel vaker, maar meestal (gelukkig) bluf ik mezelf eruit en heeft men het nauwelijks door. Deze keer duidelijk niet. Het ligt eigenlijk nooit aan degene met wie ik praat, maar eigenlijk altijd aan mij. Ik onthou de gesprekken die ik met iemand gevoerd heb en ook hoe ze heten, wat ze doen en allerlei details die ze me vertellen. Maar dat weet ik allemaal pas weer als ik iemand in de “juiste” context zie. Sh*t.

Sorry, Pepijn!

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com