Categories:

Ik vraag me wel eens af waarom nou juist ik de politiek zo leuk vind. Ik ben er niet mee opgegroeid, ik heb me er tijdens mijn jeugd nooit meebezig gehouden en ook mijn ouders zijn niet lid van een partij.

Het is er bij mij dus absoluut niet met de paplepel ingegoten. Heb ik het dan helemaal zelf bedacht? Is het toeval dat ik 5 jaar geleden bij Student en Stad terecht kwam en bleef hangen of zijn er toch andere factoren van invloed?

Ik denk dat het niet toevallig is geweest dat ik bij Student en Stad terecht kwam. Ik was op zoek naar iets zinnigs naast mijn studie (die ik achteraf toch niet echt interessant vond) en ik kwam toevallig Student en Stad tegen. Een groep mensen waar ik mij thuis bij voelde en waar ik het mee eens was dat er iets anders moest binnen de politiek in Groningen. Dat ik daar de kans heb gekregen om ook daadwerkelijk zelf het toneel op te gaan staat daar nog los van, maar is wel de reden dat ik nu weet dat die rol mij goed ligt.

Waarom die rol mij goed ligt? Geen idee, het zal wel een combinatie zijn van karaktereigenschappen en interesses.

Waarom de keuze voor de Pvda? Ik kom immers helemaal niet uit een prototype rood nest. Mijn moeder stemt wel links, maar groener dan ik, mijn vader stemde altijd D66. Misschien ben ik wel precies tussen hen in terecht gekomen.

Gisteren kwam ik erachter dat er misschien toch nóg iets anders meespeeld: geneologie! Mijn moeder vertelde me namelijk dat een oom en tante die ik helemaal niet ken allebei actief zijn geweest voor de PvdA. Mijn tante heeft in de gemeenteraad van Tiel gezeten en mijn oom voor de PvdA in de Eerste Kamer.

Wellicht dus toch aangeboren.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com