Categories:

Ik moet zeggen, dat hele borstvoedingsverhaal is zwaar “overrated.” Veel moeders zijn helemaal gelukkig, want borstvoeding is ‘zo leuk.’ Ik vind er weinig aan.

Het is een hoop geknoei, alles lekt aan alle kanten. Waardoor ik met een doek mijn eigen kleding probeer af te schermen en met een slabbertje Nura’s kleding. De doek en slabber stinken dan dus na elke voeding naar oude melk, waardoor ik ze het liefst in de was gooi. Doe dat dus een keer per dag, anders zou ik elke nacht moeten wassen of 56 slabbertjes en doeken in huis moeten hebben.

Verder is het behoorlijk tijdrovend. Niet dat gewoon fles voeden minder tijdrovend is, maar dan zouden we het wel samen kunnen delen. Hotze dan de helft van de voedingen over nemen (zeker in de weekenden). Mijn werkweek is 56 uur (8 voedingen per dag, 7 dagen per week) en op zeer onregelmatige tijdstippen. Daar kan geen 40-urige werkweek tegenop. Ik begin te begrijpen waarom de rolpatronen zo ontstaan zijn. De man werkt buitenshuis en de vrouw werkt binnenshuis en het houdt niet op als de man alweer thuis komt van zijn werk.

Daarnaast doet het pijn zo gauw je niet goed aanlegt. Dat doe ik volgens mij wel, maar toch blijf ik last hebben van vanalles en nog wat. Is het spruw, tepelkloven, verstopte melkkanaaltjes of dreigende borstontsteking? Geen flauw idee. Misschien leg ik toch niet goed aan. Veel antwoorden krijg ik niet, de klachten kunnen duiden op alle vier de opties.

Ik weet dat borstvoeding het beste start is voor Nura, maar het vraagt behoorlijk wat van mijn uithoudingsvermogen en humeur. Moet ik het er voor over hebben of is flesvoeding niet gewoon een prima vervanger?

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per mail op de hoogte
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com